Samsung, Türkiye’de yeni telefon satmayacak iddiası!

Rekabet Kurumu ile Google arasındaki kriz nedeniyle Samsung'un 2020 model telefonlarını Türkiye'de satışa çıkarmayacağı iddia edildi.

Technopat’ın özel bir kaynağa dayandırdığı haberde "Geçtiğimiz günlerin en çok konuşulan konularından biri olan Android sorunu, ülkemizde faaliyet gösteren firmaları etkiliyor. Türkiye’de en çok telefon satan şirketlerin başında gelen Samsung, Google’ın Türkiye’deki Android lisansıyla ilgili gelişmeler beklendiği için, 2020 model telefonlarını Türkiye piyasasına sürmekte gecikebilir" dendi.

Haber şöyle devam etti:

"Aldığımız özel bilgilere göre, tıpkı Huawei gibi Samsung da yeni duyuracağı Android işletim sistemli mobil cihazları ülkemizde hemen piyasaya sürmeyecek. Bu gelişmeler mart ayında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy S11 ailesi gibi önemli akıllı telefonları etkileyebilir.

Samsung, Türkiye’de yeni telefon satmayacak iddiası!

Google ve Rekabet Kurumu anlaşmaya varıp, lisans konusundaki problemler aşılana kadar, ülkemizde yeni Android cihazları göremeyebiliriz. Konu ile ilgili olarak Samsung tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu özel durum elbette ki şu an satışta olan Samsung telefonları etkilemiyor. Samsung’un konu ile ilgili açıklama yapması halinde haberimizi güncelleyeceğiz."

DİĞER ÜLKELERDEN ALINAN LİSANSLARLA SATILABİLECEK

Samsung'un Türkiye'deki telefon satışını durdurduğına dair iddialara ilişkin olarak bir başka iddia da, farklı ülkelerden lisanslı şekilde Türkiye'ye getirilen telefonların satışa sunulacağı oldu. Buna göre, Samsung'un yeni model telefonları 2020 yılında başka ülke menşei ile Türkiye'de alıcı bulabilecek. 

Samsung, Türkiye’de yeni telefon satmayacak iddiası! ile ilgili etiketler Google Rekabet Kurumu Samsung telefon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.