Samsung, sahibini takip eden robot üretti!

Teknoloji devi Samsung, ABD'de düzenen bir etkinlikte ev işlerine yardımcı olayı amaçlayan top şeklindeki yeni robotu Ballie'yi tanıttı.

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung, ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen CES 2020 etkinlikleri kapsamında yapay zeka teknolojisinden güç alan akıllı robotu Ballie'yi tanıttı.

ASİSTAN YA DA ARKADAŞ OLARAK KULLANILABİLECEK

Şirketin açıklamasına göre robot, bir güvenlik robotu veya bir fitness asistanı gibi kullanılabilecek. Hatta şirkete göre bu sevimli robot, çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız için bir arkadaş dahi olabilir.

EV İŞLERİNE OLDUKÇA HAKİM

Samsung’un lansmandan kısa süre sonra paylaştığı videoda, Ballie’nin etrafta dolaşan bir robottan çok daha fazlası olduğu görülüyor. Öyle ki, sahibini uyandırıyor, televizyonu açıyor, evin gerçek zamanlı görüntüsünü sahibiyle paylaşıyor ve hatta evde yere dökülen şeyleri temizlemesi için bir robot süpürgeyi dahi aktif hale getirebiliyor.

Evdeki tüm akıllı cihazlarla etkileşime girebildiği görülen Ballie, evdeki neredeyse her işinizi görebilecek bir kişisel asistan olarak karşımıza çıkıyor. 

Samsung, sahibini takip eden robot üretti!

ÇIKIŞ TARİHİ VE FİYATI AÇIKLANMADI

Bu arada Samsung, Ballie'nin çıkış tarihi veya fiyatı hakkında herhangi bir bilgi paylaşmadı. 

 

Samsung, sahibini takip eden robot üretti! ile ilgili etiketler Güney Kore Samsung teknoloji robot Teksas
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.