Samsung rakiplerine fark atacak! İşte sır gibi saklanan o özellik

Teknolojinin gelişmekte olan dünyası, teknoloji tutkunlarının hayal edemeyeceği adımları atmaya başladı. Son bir yenilik haberi ise, Samsung’dan geldi.

Teknoloji dünyasının devam eden çip ve maliyet krizlerinin yanı sıra, önemli ve hiç beklenmeyen gelişmeler de yaşanıyor. Maliyetleri artan teknoloji dünyası, yönünü serilerin gelişiminde cihazdan ziyade uygulama ve içeriğe odaklıyor. Bu da uzun vadede, teknolojinin sınırlarını zorlayan ve çok yeni özellikler içeren telefon modellerinin piyasadaki varlığını artırması anlamanı geliyor.

Cihazdan çok içeriğe yönelen teknolojik gelişmeler ışığında son bir adım da Samsung’dan geldi. Samsung’un telefonlarında yüklü olarak gelen uygulamalar arasında bulunan Bixby’i geliştirmek için hazırlıklar başladı. İşlerin tahmin edildiği gibi gitmesi ve Bixby’nin beklenilen ölçüde geliştirilmesi halinde Samsung’un rakip tanımayacağı konuşuluyor. İşte detaylar…

GÜNCELLEME TAHMİNEN MART AYI İÇERESİNDE KULLANIMA SUNULACAK

Galaxy S23 serisinin en heyecan verici yanlarından biri olacak olan yeni özellik üzerinde çalışılmaya başlandı. Kullanıcıların telefon görüşmeleri için konuşmaya dönüştürülen mesajlar yazmasına olanak tanıyacak olan bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenilen Samsung’un çalışmalarını mart ayı içerisinde tamamlaması ve kullanıcılarını yeni özellik ile buluşturması bekleniyor. Samsung’un üzerinde çalıştığı ‘Bixby Metin Çağrısı’ özelliğinin neler sunacağı da yavaş yavaş ortaya çıkmış bulunuyor.

BİXBY METİN ÇAĞRISI, METNİ YAPAY SESE ÇEVİREREK ÇALIŞACAK

Samsung rakiplerine fark atacak! İşte sır gibi saklanan o özellik

Yeni özellik ile kullanıcılarına kimseyle konuşmadan çağrıları yanıtlama olanağı sunacak olan Samsung, telefon çalmaya başladığında, bir mesaj yazma seçeneğini ekrana getirecek. Burada devreye girecek olan dijital asistan Bixby, yazılan metni yapay bir sese dönüştürerek, aramaya yanıt verecek. Sesin birkaç cümlesini kaydetmek için kullanılacak olan Bixby Voice Creator ise, bunun analiz edilmesinde ve yapay sesin kullanıcın sesine benzetilmesinde işe yarayacak.

Samsung, görüşmelerinin ötesinde Bixby’i diğer Samsung uygulamalarıyla da uyumlu hale getirmeyi planlarken; bu özellik ilk olarak Korece versiyonda kullanıma açılacak. Ardından İngilizce konuşmalar için devreye girecek olan yeni özelliğin Türkçe versiyonunun olup olmayacağı ise henüz bulunmuyor. Öte yandan teknoloji uzmanları, Samsung’un bu yeniliğinin Apple’ın Siri’sinin önüne geçecek bir hamle olarak değerlendiriyor.

Samsung rakiplerine fark atacak! İşte sır gibi saklanan o özellik ile ilgili etiketler Samsung
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.