Samsun'daki orman yangını iddiaları asılsız çıktı

Orman Genel Müdürlüğü Samsun'un Vezirköprü ilçesinde orman yangını çıktığı şeklinde sosyal medyada çıkan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Yapılan bilgilendirmede Bafra'da çıkan ufak çaplı bir yangının kısa sürede söndürüldüğünün altı çizildi.

Türkiye günlerdir orman yangınları ile mücadele ediyor. Başta Antalya ve Muğla olmak üzere birçok kentte çıkan orman yangınlarını söndürmek için hem Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri hem de itfaiyeciler çok yoğun bir mesai harcıyorlar.

Orman yangınları ile mücadele sürerken başka bir mücadele ise sosyal medyadaki bilgi kirliliğine karşı yapılıyor. Bugün sosyal medyada gündem olan bir iddiaya Orman Bölge Müdürlüğü açıklık getirdi. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 'Samsun yanıyor' etiketi ile gündeme gelen iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı.

Orman Genel Müdürdülüğü Twitter hesabından yaptığı açıklamada Samsun'un Vezirköprü ilçesinde orman yangını çıktığı iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada "Lütfen daha sağduyulu davranarak, panik oluşturacak paylaşımlardan kaçınalım" ifadeleri yer aldı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama şöyle:

"Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında Samsun/Vezirköprü’de orman yangını olduğu iddiaları asılsızdır.

Bafra’da 0.3 hektar alanda çıkan örtü yangını kısa sürede söndürülmüştür.

Lütfen daha sağduyulu davranarak, panik oluşturacak paylaşımlardan kaçınalım."

Samsun'daki orman yangını iddiaları asılsız çıktı ile ilgili etiketler Samsun Vezirköprü Orman Yangını iddia orman genel müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.