Samsun'da Türkiye'nin en derin fay hatlarını kaşıyorlar!

Samsun'da bazı provokatörler halatlarla Atatürk heykelini devirmeye çalışmış ve başarısız olunca kaçmışlardı. Olayı duyan Samsunlular, Atatürk heykelinin etrafında kenetlenerek onun anısına saygı ve sevgilerini gösterdikleri bir gösteri düzenledi. Sonra ne olduysa, bazı vatandaşlar heykelin etrafında dönmeye başladı. Bu durum ise İslamiyet'e gönderme olarak algılandı. Soğukkanlılığını korumayan her kesimden vatandaşlar farkında olmadan heykele saldıran provokatörlerin ekmeğine yağ sürdü.

Samsun'daki hain provokasyonun etkileri hala sürüyor.

ATATÜRK'ÜN HEYKELİNİ DEVİRMEYE ÇALIŞIP BAŞARAMAMIŞLARDI

Dünya'da emperyalizme karşı mazlum halkların ilk zaferini kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sevr'i kabul etmeyerek Anadolu'ya adım attığı sembol şehir olan Samsun'da provokatif ve halkı sokağa dökmeye yönelik bir eylem gerçekleştirilmişti. 

Kimliği belirsiz kişiler, halat bağlayarak Atatürk'ün dev heykelini yıkmaya çalışmış fakat halat koptuğu için operasyonlarını yarıda bırakarak kaçmak zorunda kalmışlardı. Heykeli yıkmaya çalıştıkları şüphesiyle 2 kişi daha sonra gözaltına alındı.

KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER HALKI ATATÜRK SEVGİSİNDEN VURDU

Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşanan ve halkı birbirine düşürmeye yönelik yapılan karanlık faaliyet, iyi niyetli Samsunlu vatandaşların milli duygularını ve Atatürk sevgilerini suistimal etmeyi başarmış gibi görünüyor.

Bazı vatandaşlar, Atatürk Parkı'nda yer alan ve şehrin simgesi hâline gelen anıtın etrafında dönmeye başladı. Atatürk'ün anısına ve felsefesine sahip çıkmak için birbirine kenetlenen insanların heykelin etrafında dönmesi, yaşayıp görseydi Atatürk'ün de yüzünü ekşiteceği tahmin edilen bir görüntü oluşturarak 'Atatürk ayinine' benzetildi. 

DUYGUSALLAŞAN HALK, PROVOKATÖRLERİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜ

Bunun üzerine bazı kişiler durumu Müslümanların inançlarına bir gönderme, hatta meydan okuma olarak algıladı. Soğukkanlılığın korunamadığı ve özellikle sosyal medyada toplumsal hassasiyetlerin karşılıklı hakarete uğramaya başladığı olayda, o kadar kırılgan iki toplumsal fay hattı provokatörlerin hedefi oldu ki, Atatürk heykelini yıkmaya çalışanların istediği sonucu almaya yaklaştı.  

 

SuperHaber - Analiz

Samsun'da Türkiye'nin en derin fay hatlarını kaşıyorlar! ile ilgili etiketler Samsun Atatürk heykel dönme tavaf dönmeye tur

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.