Şampiyonlukta ilk hangi averaja bakılır? 2021 Şampiyonluk için hangi averaj hesaplanır? İşte o hesaplar

Şampiyonluktan ilk hangi averaja bakılır merak ediliyor. Süper Lig'in bitimine bir hafta kala Beşiktaş'ın Karagümrük karşısında 2-1 mağlup olması sonrası şampiyonluk hesapları değişti. Fenerbahçe'nin kendi sahasında Sivasspor'a mağlup olması sonrası şampiyonluk için hangi averaja bakılır?

Şampiyonlukta ilk hangi averaja bakılır merak ediliyor. Süper Lig'de kıran kırana şampiyonluk mücadelesi sürerken taraftarlar da şampiyonluk hesapları yapmaya başladı. 

ŞAMPİYONLUKTA İLK HANGİ AVERAJA BAKILIR?

Türkiye Futbol Federasyonu talimatlarına göre üçlü averaj hesaplamaları şu şekilde;

I. Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. (Puan cetvelinde eşit puanlı iki veya daha fazla takım arasında oynanan müsabaka sonuçlarına tekrar bakılmaz.)

II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.

III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.

V. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır.

VI. Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.

VII. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

VIII. Bütün bu şartlara rağmen eşitliğin devam etmesi halinde TFF tarafından belirtilen esaslara göre ilgili takımlar arasında yapılacak müsabaka(lar) neticesinde kazanan takım üstün sayılarak nihai sonuç alınır.

Şampiyonlukta ilk hangi averaja bakılır? 2021 Şampiyonluk için hangi averaj hesaplanır? İşte o hesaplar ile ilgili etiketler Süper Lig şampiyonlukta ilk hangi averaja bakılır
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.