Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi! İşte Devler Sahnesi'nde grup eşleşmeleri

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turlarının tamamlanmasının ardından gruplar aşamasının kura çekimi gerçekleştirildi. Haliç Kongre Merkezi'nde çekilen kurada, gruplar aşaması da belli oldu. İşte detaylar....

UEFA Şampiyonlar Ligi grup kuraları Haliç Kongre Merkezi’nde çekildi. 8 grubun belli olduğu kura çekimleri Hamit Altıntop ve Yaya Toure tarafından gerçekleşti.

DEVLER LİGİ'NDE 8 GRUP ŞEKİLLENDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu grupları Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen kura çekimiyle belli oldu. A Milli Takım’ın eski yıldızlarından ve TFF A Milli Takım’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve Barcelona, Manchester City ekiplerde forma giyen eski yıldız futbolcu Yaya Toure’nin çektiği kuralar sonunda 8 grup belli oldu. Kura çekimi öncesinde UEFA Başkanı Alexander Ceferin tarafından verilen ‘Başkanlık Ödülü’, İtalyan Teknik Direktör Arrigo Sacchi’nin oldu. Sacchi kariyerinde Milan, İtalya Milli Takımı, Parma ve Atletico Madrid’in teknik direktörlüğünü yapmıştı. Hamit Altıntop ve Yaya Toure tarafından çekile kuralar sonunda Şampiyonlar Ligi’ndeki 8 grup belli oldu. Gruplar şu şekilde:

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi! İşte Devler Sahnesi'nde grup eşleşmeleri

A GRUBU
Ajax
Liverpool
Napoli
Rangers

B GRUBU
Porto
Atletico Madrid
Bayer Leverkusen
Club Brugge

C GRUBU
Bayern Münih
Barcelona
Inter
Viktoria Plzen

D GRUBU
Eintracht Frankfurt
Tottenham
Sporting CP
Olimpik Marsilya

E GRUBU
Milan
Chelsea
Salzburg
Dinamo Zagreb

F GRUBU
Real Madrid
RB Leipzig
Shakhtar Donetsk
Celtic

G GRUBU
Manchester City
Sevilla
Borussia Dortmund
Kopenhag

H GRUBU
Paris Saint-Germain
Juventus
Benfica
Maccabi Haifa

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi! İşte Devler Sahnesi'nde grup eşleşmeleri - Resim : 2

GRUP MAÇLARI 6-7 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK, FİNAL KARŞILAŞMASI İSTANBUL'DA OYNANACAK

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları, 6-7 Eylül'de başlayıp 1-2 Kasım'da sona erecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar tur atlayacak. Grup 3'üncüleri ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonunun final karşılaşması İstanbul'da yapılacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın ev sahipliği yapacağı final karşılaşması, 10 Haziran 2023 tarihinde oynanacak.

YILIN FUTBOLCUSU VE YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU

Şampiyonlar Ligi kura çekiminin gerçekleştirildiği organizasyonda Avrupa'da yılın futbolcusu ve yılın teknik direktörü ödüllerini kazanan isimler de açıklandı. Avrupa'da Yılın Futbolcusu ödülünü Real Madrid ile hem Şampiyonlar Ligi hem de LaLiga şampiyonluğu yaşayan Karim Benzema'nın oldu. Avrupa'da Yılın Teknik Direktörü ödülünü ise Real Madrid'in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti elde etti.

Kadınlarda ise Yılın Futbolcusu ödülünü Alexia Putellas, Yılın Teknik Direktörü ödülünü Sarina Wiegman kazandı.

Ayrıca UEFA Başkanlık Ödülü, İtalya Milli Takımı ve Milan'ın eski teknik direktörü Arrigo Sacchi'ye verildi. 76 yaşındaki Sacchi, 1988-1989 ve 1989-1990 sezonlarında Milan ile Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti..

Şampiyonlar Ligi'nde kuralar çekildi! İşte Devler Sahnesi'nde grup eşleşmeleri ile ilgili etiketler UEFA UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi grup kuraları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.