'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler

Tüm dünya, İspanya'da ülkesinin en iyi filmi seçilen ve Oscar aday adayı olarak gösterilen 'Şampiyonlar' filmini konuşuyor. Tüm gişe gelirlerinin İZEV Vakfının Bağımsız Yaşam Programına aktarılacağı film, 3 Mayıs Cuma günü tüm Türkiye'de izleyicileriyle de buluştu. Zihinsel engelli bireylerden oluşan bir basketbol takımının kişisel gelişim öyküsünü konu alan bu filmin ön gösterimine SuperHaber ekibi olarak katıldık. İşte lansmandan görüntüler ve film hakkında yorumlar...

Zihinsel engelli gençlerin hayatta karşılaştığı sorunları beyazperdeye taşıyan 'Şampiyonlar'
filminin ön gösterimi Cinemaximum Kanyon’da gerçekleştirildi.

3 Mayıs tarihinde tüm Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) vizyona giren filmin ön gösterimine SuperHaber ekibi olarak katıldık ve bu heyecanı paylaştık.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Ülkemizde İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) yararına gösterime giren “Şampiyonlar”ın ön gösterimine, filmin dublaj sanatçılarından İZEV Gençlik Temsilcisi Tan Aytıs da katıldı. Tan Aytıs, Türkiye’de seslendirme yapan ilk down sendromlu kişi olarak tarihe geçti.

ÜLKESİNİN EN İYİ FİLMİ SEÇİLDİ

Goya Ödülleri’nde En İyi Film Ödülü’nü kazanan ve İspanya’da 3 milyonu aşkın kişinin
izlediği “Şampiyonlar”, genel gösterime ise 3 Mayıs Cuma günü girdi. Zihinsel engelli
gençlerin hayatlarının basketbolla nasıl değiştiğini anlatan film, seyircilere hem bol kahkaha, hem de duygusal anlar vadediyor.

'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler

İÇİNİZİ ISITACAK BİR AİLE KOMEDİSİ

Zihinsel engelli gençlerin içten, eğlenceli, duygu dolu hikayesi “Şampiyonlar”, profesyonel bir basketbol takımının yardımcı koçunun, mahkemenin verdiği 90 günlük zorunlu hizmet cezası süresince, zihinsel engelli oyunculardan oluşan bir basket takımını çalıştırma hikayesini konu ediniyor.

İZEV Vakfı, bu filmle zihinsel veya bedensel engelli olarak tanımlanan bireylerin toplumdaki her birey gibi eşit yaşam hakkına sahip olduklarını hatırlatarak, farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Atlantik ve İnterAktif Medya tarafından ülkemize getirilen Şampiyonlar filmi CGV Mars
Dağıtım’ın dağıtımıyla sinema severlerle buluşuyor. Zihinsel engelli gençlerin içten, eğlenceli,
duygu dolu şampiyonluk hikayesini anlatan filmin gişe gelirleri ise İZEV Vakfı'nın Bağımsız Yaşam Programına aktarılacak.

'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler - Resim : 2

ŞAMPİYONLAR FİLMİ TÜRKİYE'YE NASIL GELDİ?

İZEV Genel Sekreteri Merve Kılıç'a filmin oluşum sürecini ve vakfın bu süreçteki rolünü sorduk.

Kılıç konu hakkında, "Biz filmin Türkiye'de seyirciyle buluşması için bir çalışma yaptık. Atlantik Medya ve İnterAktif Medya filmin gelirlerinin İZEV'e bağışlanacağını söyledi. Biz de filmi seyrettik ve çok beğendik, amaçlarımızdan birisi toplumda zihinsel engelli olarak tanımlanan, bizim farklı bireyler dediğimiz insanların doğru tanınmasını sağlamak." diye konuştu.

'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler - Resim : 3

Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. Bu film de aslında bunu, bu özel bireyleri kendi oyunculuklarıyla çok samimi olduğu gibi aktarıyor. Bu da amaçlarımızla örtüştüğü için bu filmin Türkiye'de mutlaka vizyona girmesini istedik. Sonrasında da birlikte görüşmeler yapmaya başladık ve bugün de basın gösterimimizi gerçekleştirdik. Yarın da (3 Mayıs) vizyona giriyoruz. Pazar günü galamız var. Zaten vizyon tarihi belli olduktan sonra PR çalışmaları ile ilgili nasıl hareket edeceğimiz konusunda detaylı çalışmalar yaptık. Bu süre zarfında Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüştük. Bakanımıza diğer projelerimizle birlikte bu filmin de yayına gireceğini aktardık. Onlar da sağolsunlar filmi çok beğendiler. Konunun öneminin de farkındalar ve filmi sahiplendiler. Galamızı onlarla birlikte yapacağız. Umuyoruz ki filmimizi binlerce insan izleyecek ve sokakta karşılaştığı, televizyonda gördüğü bireylerin gerçekte ne kadar samimi sıcak ve bizim unuttuğumuz değerleri taşıdıklarını görücekler."
 

Şampiyonlar filminde seslendirme yapan İZEV Gençlik Temsilcisi Tan Aytıs, down sendromlu bir birey olarak, böyle bir projede yer almaktan duyduğu mutluluğu ve gururu anlattı.

SuperHaber'e konuşan Aytıs, "Şampiyonlar filmine gösterdiği ilgi için, Mars Grubuna, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve İZEV Vakfına çok teşekkür ederim. Biz Şampiyonlar filmini farkındalığa dikkat çekmek için aldık. Bu filmde seslendirme yapmak benim için çok keyifliydi ve çok güzel geçti. Hakan Kural ve Merve Kılıç tarafından yapılan destekler için de çok teşekkür ederim. Şampiyonlar, 3 Mayıs'ta sinemalarda!"

'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler - Resim : 4

Aytıs, İZEV ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini sunarken, vakfın 2019 yılı sloganı olan 'Yıkılmak zorunda olan zihinlerdeki duvar. Yaşam bir deniz biz de sizdeniz' diyerek sözlerini noktaladı.

"HERKES BU FİLMİ İZLEMELİ, ÇÜNKÜ..."

İZEV Başkanı Hakan Kural da Şampiyonlar filminin konusunu ve insanların bu filme neden gitmesi gerektiğini anlattı.

Kural, bu filmin herkes tarafından mutlaka izlenmesi gerektiğini belirtirken şöyle konuştu; "Şampiyonlar filmi bence bir kişinin yaşamdaki dönüşüm yolculuğu. Son yıllarda 'kişisel gelişim' teması çok gündemde. Ben kişisel gelişime 'kişisel dönüşüm' diyorum. Biz hepimiz yaşama alanlarımızda kendi doğrularımız ve kendi gereklerimiz doğrultusunda bir doğru belirliyoruz ve sanıyoruz ki kendi hayatımızdan başka doğru yok. Aslında herkesin bir hayatı ve bir anlayışı var. Bu filmde de böyle yaşayan bir bireyin zihinsel engelli olarak tanımlanan bireylere dokunarak kendi dönüşümünü izliyorum filmde. Bu filmde oynayan gençler de kendi hayatları içinde var oluyorlar ve bu onları anormal kılmıyor. Aslında biz onları engelli olarak tanımladığımız için bizi anormal kılıyor. Bu film de bence biraz bununla yüzleşilecek bir film ve izleyen herkesin de biraz hayatını sorgulayacağı bir film olduğunu düşünüyorum Şampiyonlar'ın."

'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler - Resim : 5

İNSANLAR NEDEN BU FİLME GİTMELİ?

Kural 'İnsanlar bu filme gelen gelsin' sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi, "Bence çok önemli bir sebebi var. Biz hayatta gereklerimizle önceliklerimizi şaşırmış durumdayız. Biz faturalarımızı ödemek gereklerinden dolayı ne sevdiğimiz insanı, ne yakın ahbabımızı, ne de çevremizi görür olduk. Aslında önceliğimiz onlar bizim. Bunu farketmek adına herkesin gelip izlemesini tavsiye ediyorum. Çünkü bu filmi izledikten sonra hayatlarını bir gözden geçireceklerini düşünüyorum. Bu gözden geçiriş de mutlaka potitif bir dönüşüm sağlayacaktır. Bu yaşama evrilecek bu izlenceyi mutlaka izlemelerini tavsiye ediyorum, çünkü önemli bir dönüşüm kararı alacak çok kişi olacağını düşünüyorum." 

ŞAMPİYONLAR İLK İZLEYİCİLERİNDEN TAM NOT ALDI!

Şampiyonlar filminin ön gösteriminin ardından film hakkındaki görüşlerini paylaşan Onur Yılmaz ve Merve Pelit de filmden övgüyle bahsetti.

'Filmi izlerken ne hissettiniz?' sorusuna yanıt veren Onur Yılmaz, "Film yeri geldiği zaman duygulandıran aynı zamanda yeri geldiği zaman da güldüren bir film. İnsanlarda farkındalık yaratacak bir film. Aynı zamanda zihinsel engelli olan kişilerin bizlerden herhangi bir farkı olmadığını gösteren harika bir film olmuş." açıklamasında bulundu.

'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler - Resim : 6

"BENİ EN ETKİLEYEN SAHNE..."

Merve Pelit ise, 'Filmde sizi en çok hangi sahne etkiledi?' sorusunu şöyle yanıtladı, "Benim filmde en çok etkilendiğim sahne oyun oynarken kazanmanın ya da kaybetmenin önemli olmaması ve kimseyi rencide etmeden dostluğun ve barışın daha ön planda tutulmasıydı. Filmde bu konuya çok kez değinilmiş zaten. Gözyaşlarımızı tutamadığımız zamanlar da oldu çok güldüğümüz sahneler de oldu. Ben filmi genel olarak çok beğendim."

Haber: Erol Orhun

Görsel Yönetmen: Merve Şanlı

'Şampiyonlar' filmi galasından özel görüntüler ile ilgili etiketler SuperHaber
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.