Şampiyon İtalya ne kadar prim aldı?

EURO 2020 şampiyonu İtalya'da futbolculara dağıtılacak şampiyonluk primi belli oldu. 1968'den sonra 2. kez Avrupa'nın en büyüğü olan Azzuriler, UEFA'dan 28 milyon euro gelir elde etti. Bu paranın büyük kısmı futbolcuların hesaplarına yatacak.

EURO 2020'ye 3-0'lık Türkiye galibiyetiyle başlayan İtalya, Wembley'deki finalde İngiltere'yi 1-1 biten maçta penaltılarla mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Teknik direktör Roberto Mancini yönetimindeki Azzurri'ler, yenilgisiz şampiyon oldu. Futbol kamuoyu İtalyan futbolcu ve teknik ekibin ne kadar prim alacağını merak ediyor. Avrupa basınına yansıyan haberlere göre; futbolcular adam başı 250'şer bin euro prim kazandı.

Sponsorluk anlaşmaları hariç, sadece UEFA gelirlerinden 28 milyon euroyu kasasına koyan İtalya Futbol Federasyonu, bu geliriyle birlikte Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki gelir miktarını 99milyon euroya çıkardı ve Portekiz'i geçerek en çok kazanan ülke konumuna yükseldi.

UEFA REKOR PARA DAĞITTI 

Eğer İtalyan futbolcular finali kaybetseydi 200 bin euro, yarı finalde kaybetseydi 150 bin euro ve çeyrek finalde kaybetseydi 80 bin euro prim alabilecekti. UEFA ayrıca, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki en yüksek parayı EURO 2020'de dağıttı. Pandemi nedeniyle gelirler 371 milyon eurodan 331 milyon euroya düşmesine rağmen, EURO 2016'daki 301 milyon euroluk miktarı geride bıraktı.

Toplam 624 futbolcunun mücadele ettiği turnuvada her kulüp, oyuncusunun EURO 2020'de aldığı süreye göre yaklaşık 200 milyon euroluk performans primi havuzundan pay elde edecek.

 Şampiyon İtalya ne kadar prim aldı?

Şampiyon İtalya ne kadar prim aldı? ile ilgili etiketler İtalya EURO 2020 Roberto Mancini
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.