Samet Aybaba 3. kez Süper Lig'e takım çıkardı

Adana Demirspor'un başına 27 Şubat'taki 2-0 kazanılan Bandırmaspor maçıyla geçen Samet Aybaba, 5. sırada aldığı takıma 11 maçın 10'unu kazandırarak şampiyonluğa ulaştı. Aybaba'nın Kayserispor'u Süper Lig'e taşıdığı sezon, Giresunspor'un teknik direktörü Hakan Keleş de Kayserispor'da forma giyiyordu.

TFF 1. Lig'in 34. ve son haftasında Menemenspor deplasmanına şampiyonluk parolasıyla giden Adana Demirspor, rakibini farklı mağlup ederek şampiyon oldu. Teknik direktör Samet Aybaba, kariyerinde 3. kez alt ligden bir takımı alıp Süper Lig'e çıkardı.

Süper Lig'den 1994-1995'ten beri uzakta kalan Adana Demirspor'da bu sezon 3. teknik direktör olarak çalışan Samet Aybaba, 1996-1997'de Kayserispor'u ve 2016-2017'de de Sivasspor'u Süper Lig'e taşımıştı

Aybaba'nın Kayserispor'u Süper Lig'e taşıdığı sezon, bu yıl şampiyonluk için çekiştiği Giresunspor'un teknik direktörü Hakan Keleş de Kayserispor'da forma giyiyordu.

Takımın başına Aybaba'yı getirdikten sonra 11 maçın 10'unu kazanan ve hiç kaybetmeyen Demirspor, sezonu 70 puan ve averajla lider tamamladı.

Aybaba, hafta içi verdiği röportajda “Hikayesi olan bir şampiyonluk olacak. Sıradan bir şampiyonluk değil. Çok fedakarlıklar yapıldı. Şampiyon olunca hepsini konuşacağız” demişti.

Aybaba'nın son röportajı şöyleydi: “Geleli 10 hafta olmuştu ve 10’dan geriye doğru sayarak hazırlandık. Oyuncularımız her maça aynı özveri ve ciddiyetle çıktılar. O nedenle son maça da ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Takımdaşlık yükseldi, birbirlerini daha çok seviyor. Bu şehre bu şampiyonluğu getirmek istiyorlar. Bu şampiyonluğu Adana'ya getirmek istiyoruz. Kolay değildi, her maç zordu. Her maç finaldi. 10 hafta içinde bir berabere kaldık. İkinci beraberliği alsaydık belki bunları konuşmuyorduk. Oyuncularımız her maçı final gibi gördüler. Son maçı daha da ciddiye alıyorlar. İstekleri, coşkuları o yönde. İnşallah Menemenspor maçını da kazanıp Adana Demirspor'u şampiyon yapmak istiyoruz."

Samet Aybaba 3. kez Süper Lig'e takım çıkardı ile ilgili etiketler Adana Demirspor Samet Aybaba Hakan Keleş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.