Samatya sahilinde öpüşen çifte para cezası!

İstanbul 'da Samatya sahilinde kız arkadaşıyla öpüşen Ali Neş’e, Kabahatler Kanunu’nun ‘rahatsız etme’ hükmüne dayanarak 109 TL ceza kesildi

İstanbul Fatih’teki Samatya sahili, önceki gün bir ilke sahne oldu. Polis, kız arkadaşıyla öpüşen Ali Neş’e Kabahatler Kanunu’nun ‘rahatsız etme’ hükmüne dayanarak 109 TL ceza kesti.

opusen

​Ali Neş, Twitter'dan şunları paylaştı:

"Arabaya bindirene kadar Google'a bak öpüşmenin cezası var diyen memur, kendi bakıp bulamayınca rahatsız etmek diye dayattı işlem yaptı.

Çevreye rahatsızlıkmış, "tutanağa rahatsızlık değil öpüşmek diye yaz" dedim, nasıl yazayım dedi, kucağına kızı oturtmuş öpüyorsun diye delirdi.

Soruları ben sorarım ben polisim diyor, Amerikan suç filmi sanki. Soru soramaz, ukalalık yapamaz, öpüşemez, polise cevap veremezsiniz."

Ali Neş, ayrıca kendisine kesilen cezanın tutanağını da paylaştı:

alines

Ceza Hukukçusu Prof. Durmuş Tezcan, cezayı şöyle değerlendirdi: “İtiraz edilmesi lazım. Madde ‘mal veya hizmet satmak için başkalarını rahatsız eden kişiye’ diyor. ‘Öpüşmek’ bu maddeyle alakası olmayan eylem. Karara, Sulh Ceza Hâkimliği’ne gidilerek itiraz edebilir. Bu ceza iptal edilir. Bu işlemi yapan kişi hakkında da, keyfi ya da kasıtlı davranışı varsa onunla ilgili de müracaat edilebilir.”

Samatya sahilinde öpüşen çifte para cezası! ile ilgili etiketler İstanbul Ceza opüşme samatya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.