"Bunu başkan yapın da... Düşsün İstanbul'un yakasından!"

Salih Tuna: Tuz ihalesini iptal etmek ne demektir? Kar uyarısı kaç gün önceden yapıldı, önlem almamak nasıl bir şeydir? Hem bu kaçıncı; selde böyle, karda böyle...

Kar yağışının hayatı felç ettiği İstanbul'da, CHP'li İBB Belediyesi'nin şiddetli kar yağışı konusunda yeterli önlemleri alamaması tepki topladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da hayatın durduğu dakikalarda Sarıyer'de bir balıkçıda görüntülenmesi ise büyük yankı uyandırdı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ve eşi Jane Lady Chilcott ile ailece bir araya gelen İmamoğlu'nun 3 saat boyunca restoranda kaldığı ve daha sonra AKOM'a geçtiği öğrenildi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un da şiddetli kar yağışı sırasında İsviçre'nin Cenevre şehrinde bir kayak merkezinde tatilde olduğu iddia edildi.

Tüm bu yaşanaları bugünkü köşe yazısında eleştiren Sabah yazarı Salih Tuna'dan ise bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir çağrı geldi.

"Tuz ihalesini iptal etmek ne demektir? Kar uyarısı kaç gün önceden yapıldı, önlem almamak nasıl bir şeydir? Hem bu kaçıncı; selde böyle, karda böyle..." ifadelerini kullanan Tuna, Kılıçdaroğlu'na ""Bunu başkan yapsınlar da... Düşsün İstanbul'un yakasından!" diye seslendi!

Salih Tuna, "Bunu başkan yapsınlar da..." başlıklı yazısında şunları kaydetti;

"Bir de şu var, eskiden muhalefet için de iktidar için de bir şey varsa vardı, yoksa da yoktu. En fazla Demirel gibi, "Benzin vaadı da biz mi içtik" denilirdi.

Yani, herkesin gördüğünü gündüz gözüyle inkâr etmeyi "siyaset" sananlar yoktu.

Sosyal medya aracılığıyla İstanbullunun "Yardım edin!.." feryatlarının yükseldiği sırada, CHP'nin İl Başkan Yardımcısı, İstanbul'da tüm yolların açık olduğunu, kar yağışının çile değil eğlenceye dönüştüğünü söyledi iyi mi?

Sizin anlayacağınız, otoyolda mevtayı bırakıp kaçan İBB cenaze aracının o şoförü de kardan kaçmamış, eğlenceye koşmuş!

Hey kurban olduğum Allah, akıllar pay edilirken bunlar neredeydi?

***

Lamı cimi yok, bu arkadaş hem yetersiz hem de kendinin farkında değil.

Millet ona bayıldığı için oy verdiğini sanıyor. Yani, AK Parti'ye tepki oylarının kendisiyle alakası olmadığını hâlâ fehmedebilmiş değil. Bir gülüşüne öldükleri Muharrem İnce'nin haline bakıp ibret de almıyor!
Yetmezmiş gibi şımardıkça şımarıyor. Herkesi de küçük görüyor, aşağılıyor.

"Temel atmama töreni" düzenleyen kendisi değilmiş gibi "Yapmama AKP engel oluyor" diyebiliyor. Madem öyle, "Suya ve İETT'ye zam üstüne zam yapacaktım, AKP izin vermedi" desin de görelim.

Tuz ihalesini iptal etmek ne demektir? Kar uyarısı kaç gün önceden yapıldı, önlem almamak nasıl bir şeydir? Hem bu kaçıncı; selde böyle, karda böyle...

Her şeyden evvel aklı başka yerlerde. Anlaşılan o ki İstanbul bu arkadaşı kesmedi, kesmiyor. İstanbul'u sıçrama tahtası gördüğü belli. Sıçrarken çakılmak da var, haberi olsun.

Oysa sevimsizleşmemek için en azından "samimi" olmayı deneyebilirdi.
Bünyesi mi izin vermiyor, bilemiyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu'ndan rica ediyorum:

Bunu cumhurbaşkanı mı başbakan mı ne yapacaklarsa yapsınlar, düşsün İstanbul'un yakasından.

Yeter!"

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

"Bunu başkan yapın da... Düşsün İstanbul'un yakasından!" ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İBB kar köşe yazıları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.