Salih Selman kimdir? Doktor Salih Selman kaç yaşında, nereli?

Gerçekleştirdiği açık kalp ameliyatı ile sosyal medyada kısa bir sürede gündem olan Doktor Salih Selman’ın hayatı ve meslek kariyeri merak konusu oldu. Peki, Salih Selman kimdir? İşte, Doktor Salih Selman’ın biyografisi...

Son dönemde en çok merak edilen isimler arasında yer alan Doktor Salih Selman, özellikle sosyal medyada gündem haline gelmiştir. Peki, Salih Selman kaç yaşında, aslen nerelidir?

Salih Selman Kimdir?

1963 yılında İstanbul’un Kadıköy ilçesinde dünyaya gelen Salih Selman, 61 yaşındadır. Aslen İstanbullu olan Selman, güzel sanatlar akademili bir anne ile Albay bir babanın oğlu ve jandarma komutanı bir dedenin torunudur. Ortaokul dönemlerinde geçirdiği bir göz operasyonu sonrasında doktor olmaya karar vermiştir.

İlk ve orta öğreniminin ardından Saint-Joseph Fransız Lisesi’nden mezun olan Selman, lise eğitimini tamamen Fransızca olarak almış ve hocalarının büyük bir bölümünü de papazlar gerçekleştirmiştir.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’ni başarı ile tamamlayan Selman akademik yolda kariyerine devam etmiştir. Üniversite eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi’nde Genel Cerrahi üzerine yüksek lisans yapan Selman, doktorasını tamamlamıştır.

Salih Selman kimdir? Doktor Salih Selman kaç yaşında, nereli?

Salih Selman, iyi derecede 3 dil bilmektedir.

Muhafazakar bir ailede yetişmeyen Selman, İslami anlamda şuuru üniversite yıllarında kazandı. Namaza başlaması da bu dönemde gerçekleşti .İlerleyen yıllarda da hocalık yapmaya başladı. Üniversite döneminde bir yılbaşı etkinliğine içkili olduğundan dolayı katılmadı. Arkadaşlarını da katılmamaları konusunda teşvik ettiğinden dolayı hocaları tarafından cezalandırıldı. Çoğu kez de eğitimi konusunda önüne engeller çıktı.

Eğitim hayatının ardından Çapa Tıp Fakültesi’nde göreve başlayan Salih Selman’ın görevi kız kardeşinin başörtüsü yüzünden sonlandırıldı. Verdiği bir röportajında işten atılma sürecine yönelik olarak buna sebebiyet veren hocanın ünlü yüzücü Derya Büyükuncu’nun babası Yılmaz Büyükuncu olduğundan söz etti.

Daha sonrasında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun yıllar boyunca çalıştı. 10 yıl süresince bu hastanede görev alan Selman’ın buradaki işine de son verildi. Şimdilerde İstanbul’un Fatih ilçesinde kendisine ait bir muayenehanede görevine devam etmektedir.

Salih Selman kimdir? Doktor Salih Selman kaç yaşında, nereli? - Resim : 2

Spor dalları ile de yakından ilgili olan Selman, 7 ayrı dalda spor yaptı. Özellikle güreş sporunu profesyonel olarak oynayarak bunda başarı yakaladı ve çok sayıda ödül ve madalya kazandı.

İslami hassasiyetine yaşamının ilerleyen süreçlerinde de devam eden Selman, 40 yaşında hafız oldu.

Şule Selman Kimdir?

Meslektaşı Şule Selman ile 1992’de dünya evine giren Salih Selman’ın bir kızı ve bir oğlu vardır. Eşi Şule Selman, jinekoloji uzmanıdır. Oğlu Dünya Karate şampiyonu ve avukat, kızı ise psikologtur.

Salih Selman kimdir? Doktor Salih Selman kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler doktor salih selman
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.