Salgınla mücadele için 1 milyon Euro verdi

Serıe A ekipleri ve futbolcular, koronavirüse karşı seferberlik ilan etti.

Koronavirüs en ağır hasarı verdiği ülke olan İtalya’da Roma, kulüp halinde salgınla mücadelede Roma’daki merkez olan Lazzaro Spallanzani ulusal bulaşıcı hastalıklar Enstitüsü’ne 460 bin Euro bağışladı. Polonyalı yıldız Lewandowski de mücadele için 1 milyon Euro’lık bağış yaptı.

Salgınla mücadele için 1 milyon Euro verdi

KORONAVİRÜS salgını nedeniyle en çok kayıp veren ülke olan İtalya’da futbol camiasından hastanelere bağışlar sürüyor. Milli oyuncularımız Cengiz Ünder ve Mert Çetin’in formasını giydiği Roma Kulübü’de futbolcular ve teknik heyet, toplamda 200 bin Euro’yu aşan bir günlük maaşlarını corona virüsle mücadelede Roma’daki merkez olan Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne bağışladı. Başkent ekibi, kulüp başkanı Jim Pallotta’nın 50 bin Euro bağışla başlattığı ve 500 bin Euro hedefi konulan kampanyada oyuncuların katkısıyla birlikte 460 bin Euro’ya ulaşıldığını açıkladı. Söz konusu bağışla, Spallanzani hastanesine toplamda 8 suni solunum cihazının yanı sıra 8 yoğun bakım ünitesi yatağı alınabileceği ifade edildi.

LEWA’DAN BüYüK BAĞIŞ

ALMAN devi Bayern Münih’te forma giyen Robert Lewandowski de yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele edilmesi amacıyla 1 milyon Euro bağışladı. Lewandowski’nin takım arkadaşları Leon Goretzka ve Joshua Kimmich de ‘Koronaya Tekme Atıyoruz’ (We Kick Corona) adıyla kurdukları bağış yaptı. Inter’in golcüsü Romelu Lukaku da daha önceki 300 bin maskelik bağışının ardından maddi olarak da virüsle mücadeleye destek verdi ve 100 bin Euro daha bağışladığını duyurdu.

Salgınla mücadele için 1 milyon Euro verdi ile ilgili etiketler Roma Koronavirüs Korona Serie A lewandowski
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.