Salgındaki tırmanışta bu tabutun da rolü var

Koronavirüs salgınının başladığı ilk günlerden bu yana Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB'nin pandemiyi adeta teşvik eden birçok eylemi oldu. Bunların başında da belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının sefer ve araç sayılarının azaltılması geliyordu. İmamoğlu'nun İstanbulluları umursamadığı sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf ile bir kez daha ortaya çıktı. İşte o tabutun salgındaki rolü...

Türkiye koronavirüs salgını ile ilk kez Mart 2020'de karşılaştı. O günden bu yana Sağlık Bakanlığı yönetiminde hükümet vaka ve ölümleri azaltmak için büyük çaba gösteriyor. 

Ülkenin nüfus yoğunluğu bakımından en büyük kenti olan İstanbul'daki yerel yönetim ise alınan her tedbir kararını boşa çıkartmaya yönelik birçok adım attı. 

Bunların başında da salgında en büyük role sahip olan toplu ulaşım geliyor. Toplu ulaşımda araçlara yolcu kısıtlaması konulduğunda İBB yönetimi sefer sayılarını ve araç sayısını artırmak yerine azaltmayı tercih etti. 

Bu da duraklarda yığılmaya yol açtı. Bir süre sonra yollarda perişan olan halk sosyal mesafe kuralını hiçe sayıp az sayıda gelen araçlara doluştu. 

Hal böyle olunca da toplu ulaşımın yoğun şekilde kullanıldığı sonbahar aylarından itibaren İstanbul'daki vaka artışları katlanmaya başladı. 

Ancak sosyal medyada paylaşılan iki kare fotoğraf İBB yönetiminin İstanbul halkını umursamadığını bir kez daha ortaya koydu. 

Yerel gazete sahibi Cengiz Alaçayır'ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafların ilkinde yanındaki çadıra dayanacak şekilde atılmış bir tabut bulunuyor.

Salgındaki tırmanışta bu tabutun da rolü var

Diğer fotoğrafta ise bir çadır ve içerisinde iki cenaze ile bazı vatandaşlar görülüyor. 

Salgındaki tırmanışta bu tabutun da rolü var - Resim : 2

Bundan sonrasını Alaçayır'ın ifadelerine bırakalım.

"Bu tabutla yurt dışından vefat etmiş bir kovid hastası getirildi." diyen Alaçayır sonrasında şunları söylüyor: 

"Bu çadırda başka cenazeler etrafta ise ahali var..!
Özetle; İstanbul’da vaka sayısı neden yüzde 100 arttı’ diye düşünmene gerek yok, çünkü virüsü yayan sakat bir zihniyet İBB’yi yönetiyor..!

Salgındaki tırmanışta bu tabutun da rolü var - Resim : 3

Vaziyet böyle;
Bir yanda salgından vefat etmiş ve yurt dışından tabutla getirilmiş mevtaya ait tabutun,
dezenfekte edilmeden gelişigüzel ortalıkta bırakılması,
diğer yandan da cenazelerini defnetmek için gelen ahalinin bundan habersiz bir şekilde virüslü ortamda bulunması...!"

Salgındaki tırmanışta bu tabutun da rolü var - Resim : 4

 

Salgındaki tırmanışta bu tabutun da rolü var ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu Cengiz Alaçayır tabut
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.