Salgında vefat sayısı korkunç boyutlara geldi: Putin'den flaş talimat

 Koronavirüs salgınında tehlikeli bir duruma gelen Rusya'dan flaş bir karar verdi. Uluslararası ajansların 'son dakika' olarak geçtiği habere göre, Rusya Devlet Başkanı Putin ülke genelinde bir haftalık ücretli tatil talimatı verdi. Açıklanan son rakamlara göre Rusya'da son 24 saatte bin 28 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bu rakam, ülke genelinde bir günde yaşanan en fazla vefat sayısı olarak kayıtlara geçti.

Son dönemde üst üste vaka ve ölüm rekorları ile adından söz ettiren Rusya salgın ile mücadele için radikal bir karar aldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin virüs Kovid-19 enfeksiyonlarını durdurmak için 30 Ekim'den başlayarak ülke çapında bir haftalık ücretli tatil talimatı verdi.

Yetkililerle televizyonda yayınlanan bir toplantıda Putin, hükümetin "ülke genelinde 30 Ekim ile 7 Kasım arasında çalışmama günleri ilan etme" önerisini desteklediğini belirtti.

Putin konu ile ilgili açıklamasında bir kez daha 'mutlaka aşı olun' çağrısını yineledi.

VEFAT SAYISI REKOR KIRDI

Rusya'da koronavirüs salgınında günlük vefat sayısı rekor tazeledi. Rusya Koronavirüs ile Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde Covid-19 nedeniyle bin 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu sayı salgının başlangıcından bu yana bir günde kaydedilen en yüksek ölüm sayısı oldu.

Başkent Moskova'da son 24 saatte 76 can kaybı kayıtlara geçerken, onu 62 ölüm ile ülkenin en büyük ikinci kenti St. Petersburg izledi. Nizhny Novgorod bölgesinde 40, Krasnodar'da 39, Sverdlovsk bölgesinde, Başkurdistan'da ise 37 ölüm yaşandı. Ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 226 bin 353'e ulaştı. Son 24 saatte 34 bin 73 yeni vaka tespit edildiği ülkede toplam vaka sayısı 8 milyon 94 bin 825'e yükseldi.

Salgında vefat sayısı korkunç boyutlara geldi: Putin'den flaş talimat ile ilgili etiketler Rusya salgın vefat Rekor Putin ücretli tatil talimat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.