Salgında en kötü dönem başladı

Koronavirüsün ülkemizde görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren bir günde 141 vefat ile en fazla ölüm gerçekleşti. Vaka sayısının en yüksek olduğu kent İstanbul'un ise tüm ilçelerinin kırmızıya büründüğü görülürken uzmanlardan kritik uyarılar geldi.

9-15 Kasım tarihleri arasında ülke genelindeki ölüm oranı nisandaki tabloyu geçmiş durumda. 250 günlük pandemi döneminde en yüksek ölüm oranı, 19 Nisan günü ortaya çıkmış, 127 vatandaş yaşamını yitirmişti.

 Dün ise bu sayı 141 kişi olarak kaydedildi. Özellikle haftalık ölüm sayıları korkutucu şekilde arttı. Geçtiğimiz hafta günlük ortalama 89 kişiyi kaybedildi ancak bu sayı bugün itibarıyla 100’ün üzerine çıkmış durumda.

Uzmanlar, kasımın son döneminde, haftalık ölü sayısının 800’e çıkabileceğinden endişe duyuyor.

DURUM KÖTÜYE GİDİYOR

Milliyet'in haberine göre: İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Tabak da, vaka sayısında ciddi artış yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

“Maalesef tablo iyiye gitmiyor. Yatış yaptığımız hastalar ileri vakalar dediğimiz ve kolay kolay taburcu edemediğimiz kişilerden oluşuyor. Yaz döneminde 65 yaş üzeri ve altta yatan hastalığı olanları daha kolay taburcu ederken şimdi daha ileri vakaların oluşması da endişelerimizi artırıyor.

Şu an bizim merkezimizde 200 civarında hastamız var. Şu an için hizmetlerimiz aksamıyor ancak vatandaşlarımız tedbirlere harfiyen uymazsa sıkıntılar yaşanabilir. Tüm branş hekimlerimiz, halk sağlığı için seferber olmuş durumda.”

Salgında en kötü dönem başladı ile ilgili etiketler Türkiye vefat vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.