Salgına tatil etkisi! Vaka sayısı 12 bini de geçti

Türkiye'de son 24 saatte 221 bin 463 Covid-19 testi yapıldı. 12 bin 381 kişinin testi pozitif çıktı, 58 kişi hayatını kaybetti. iyileşen ve karantinası sona erenlerin sayısı 5 bin 383 oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarındaki artışın hastane yatışlarına yansıyabileceğini söyledi.

Türkiye'de son 24 saatte 221 bin 463 Covid-19 testi yapıldı. 12 bin 381 kişinin testi pozitif çıktı, 58 kişi hayatını kaybetti. İyileşen ve karantinası sona erenlerin sayısı 5 bin 383 oldu.

"VAKA SAYILARINDAKİ ARTIŞ HASTANEYE YATIŞLARA DA YANSIYABİLİR"

Vaka sayılarındaki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbirlere uyma ve aşı olma konusunda tavsiyesini tekrarladı. Bakan Koca, sosyal medya paylaşımında, "Vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Bu durum hastaneye yatışlara da yansıyabilir. Bundan korunmanın yolu tedbirlere uymak ve aşı olmak. Vakit kaybetmeyin aşınızı olun. Tedbirden taviz vermeyin." ifadelerini kullandı.

Salgına tatil etkisi! Vaka sayısı 12 bini de geçti

 

Diğer yandan aşılama programı kapsamında Türkiye'de uygulanan toplam koronavirüs aşı dozu 65 milyon 594 bin 807'ye ulaştı.

Son 24 saatte ise birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam 1 milyon 106 bin 966 aşı uygulandı.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ oldu.

En düşük aşılama oranına sahip iller ise şöyle sıralandı: Iğdır, Gümüşhane, Bingöl, Batman, Muş, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şanlıurfa ve Bitlis.

 

Salgına tatil etkisi! Vaka sayısı 12 bini de geçti ile ilgili etiketler koronavirüs salgını vaka sayısı 24 temmuz 2021
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.