Salgın döneminde Sri Lanka'da 'Erik Dalı' oynayıp Türkiye'ye iftira attı! Dışişleri'nden jet yalanlama...

Koronavirüs salgınının yayıldığı dönemde Sri Lanka'ya giden ve orada mahsur kaldığını iddia eden gezgin Murat Sevim, Türkiye'nin kendisi için gerekli girişimleri yapmadığını iddia eymişti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Koronavirüsün yayıldığı dönemde onca uyarılara rağmen Sri Lanka'da gezen "gezgin" Murat Sevim, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'ye uçuşların durdurulduğunu belirtip, Türk Büyükelçiliğinin kendisine Türkiye'ye dönmesi için "yardımcı olmadığını ileri sürmüş" ve paylaştığı video ile "yardım çağrısında" bulunmuştu.

DIŞİŞLERİ: HER KONUDA YARDIMDA BULUNDUK

Konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, "1 Mart'ta Sri Lanka'ya giden Murat Sevim'e, Büyükelçiliğimiz 16 Mart'tan bu yana tedbirini alıp, ülkemize dönmesi için telkinde bulunmuştu. Kendisine her konuda yardımda ve yönlendirmede bulunuldu, bulunuyor" dedi.

Böylece kasıtlı olarak asılsız iddialarla Türkiye'yi hedef alan Sevim'in kendi isteğiyle ülkede kaldığı, yetkililerin uyarılarına ve çağrılarına kulak asmadığı ortaya çıktı.

Salgın döneminde Sri Lanka'da 'Erik Dalı' oynayıp Türkiye'ye iftira attı! Dışişleri'nden jet yalanlama...

PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI
Bu zorlu süreçte birçok ülkeye örnek gösterilecek şekilde tedbirler alan, dünyanın dört bir yanından vatandaşlarını tahliye operasyonları yapan Türkiye'ye asılsız iddialarla iftira atan Sevim'in sosyal medya paylaşımları, onca uyarılara rağmen Sri Lanka'ya eğlence için gittiğini gösterdi.

Salgın döneminde Sri Lanka'da 'Erik Dalı' oynayıp Türkiye'ye iftira attı! Dışişleri'nden jet yalanlama... - Resim : 2

Salgın döneminde Sri Lanka'da 'Erik Dalı' oynayıp Türkiye'ye iftira attı! Dışişleri'nden jet yalanlama... ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Sri Lanka Koronavirüs video Korona Murat sevim gezgin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.