Saldırıya uğrayan Suriyeli aileler ve çocukları büyük korku yaşadı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeliler ile yaşanan tartışma sonucu bıçaklanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetti. Haberi alan bir grup Altındağ'da Suriyelilerin ev ve dükkanlarına saldırdı. Hiç bir suça karışmayan ve büyük şehirlerde hayata tutunma mücadelesi veren Suriyeli masum aileler ve çocukları büyük korku ve panik yaşadı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde dün Suriyeliler ile yaşanan anlaşmazlık ve tartışma sonucu bıçaklanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Büyüyen olaylarda bir grup Suriyelilere ait bir dükkanı kullanılamayacak hale getirirken, bir grup vatandaş ise yabancı uyruklu kişilerin yaşadığı evlerin camlarını taşladı.

Saldırıya uğrayan Suriyeli aileler ve çocukları büyük korku yaşadı

Olaylarda hiç bir suça karışmayan ve büyük şehirlerde hayata tutunma mücadelesi veren Suriyeli masum aileler ve çocukları büyük korku ve panik yaşadı.

Saldırıya uğrayan Suriyeli aileler ve çocukları büyük korku yaşadı - Resim : 2

Altındağ'daki olaylar sosyal medyada gündeme otururken, #ProvokasyonaGelme etiketini paylaşan vatandaşlar, siyasiler ve ünlü isimler ırkçılığa karşı sağ duyulu olma çağrısında bulundu. Provakasyona gelinmemesi uyarıları da yapılan paylaşımlarda ailelere, "Çocuklarınızı sokaklardan çekin." çağrıları da yapıldı.

Provakasyonlara uymama çağrısı yapanlardan Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin Mülteci-Yerli çatışmasına sürüklenmek istenildiğine dikkat çekerek, "Suriyelilerin evlerine, arabalarına, dükkanlarına saldırmak Batılı aşağılık faşistlere özgü bir davranıştır. Merhametin ve adaletin zirvesi Osmanlı'nın çocukları bu kadar düşemezler!" dedi.

 

 

Saldırıya uğrayan Suriyeli aileler ve çocukları büyük korku yaşadı ile ilgili etiketler Altındağ suriyeli aileler provakasyona gelme
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.