Saldırıya uğrayan Mona Lisa tablosunun pastalı NFT'si yapıldı

Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen Leonardo da Vinci’nin başyapıtı olan Mona Lisa tablosuna dün düzenlenen saldırının ardından dijital tasarımcılar harekete geçti. Saldırıdan birkaç saat sonra Türk bir tasarımcı, tablonun pastalı NFT'sini yapıp 0,1 Ethereum'dan satışa koydu.

Dün, Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen Mona Lisa tablosuna pastalı saldırı yapılması dünyanın gündemine oturdu. Leonardo da Vinci’nin en ünlü eserine pasta fırlatan bir erkek, iklim sorunlarına dikkat çekmek için bu eylemi yaptığını söyleyerek, "Dünya’yı düşünün. İnsanlar Dünya’yı yok etme sürecindeler!" diye bağırdı. Eylemin ardından Mona Lisa tablosunun pastalı görüntüleri sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı.

TÜRK TASARIMCIDAN PASTALI MONA LISA NFT'Sİ

Kısa sürede gündem olan olayın ardından, Türk bir dijital tasarımcı tarafından Mona Lisa'nın pastalı NFT'si yapıldı.

Tasarımcı Can Aksu'nun yaptığı 'pastalı Mona Lisa' tablosunun NFT'sine ise 0,1 Ethereum fiyat biçildi.

Ethereum'un güncel fiyatının 32,365.50 lira olarak hesaplandığında, tablonun fiyatı 3236.55 liraya denk geliyor.

İşte Aksu'nun o paylaşımı:

Saldırıya uğrayan Mona Lisa tablosunun pastalı NFT'si yapıldı

 

Bu, Mona Lisa’ya yapılan ilk saldırı değildi. 2011 yılında bir Rus kadın, Fransız vatandaşlığına alınmamasını protesto etmek için bir bardak çayı tabloya fırlatmış, tablonun koruyucu camı zarar görmüştü.

1956’da, tablo asitli saldırıya maruz kalmıştı. Resmin alt kısmı önemli ölçüde hasar görmüş ve daha sonra restore edilmişti. Tablo, o zamandan beri koruyucu bir kaplamanın arkasında sergilendi.

Saldırıya uğrayan Mona Lisa tablosunun pastalı NFT'si yapıldı ile ilgili etiketler NFT mona lisa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.