Saldırı doğrulandı! Bu kez İsrail İHA'ları vurdu...

İsrail İHA'larının Irak ve Suriye sınırındaki bazı hedeflere saldırı düzenlediği iddia edildi. Saldırıyı doğrulayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İran destekli milislerin hedef aldığını açıkladı.

Irak'ın El-Kaim kasabası yakınlarında Irak-Suriye sınırında bulunan Ebu Kemal'de patlamalar duyuldu. Gelen bilgilere göre, bölgedeki bir silah kamyonu hedef alındı.

 Saldırıyı doğrulayan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, İran destekli milislerin hedef aldığını açıklayarak saldırıyı doğruladı. Açıklamada saldırıyı İsrail'in yapıp yapmadığı belirtilmezken bölgedeki Şii milislere ait silah depo ve kamyonlarının hedef alındığı belirtildi.

Lübnan merkezli haber kanalı El Mayadeen kanalı, İsrail'e ait İHA'ların Suriye-Irak sınırında bazı hedefleri vurduğunu duyurdu.

 Saldırı doğrulandı! Bu kez İsrail İHA'ları vurdu...

İsrail'in Haaretz gazetesi, son zamanlarda Irak'ta bir dizi saldırının İsrail'e atfedildiğini, bunların bazılarınin Suriye-Irak sınırına ve Ebu Kemal-Katar geçişine yakın noktalarda olduğunu hatırlattı.

Haretz'e göre saldırılar İran destekli Şii milisleri ve silah taşıyan konvoylarını hedef alıyor. Söz konusu saldırılara ABD'li yetkililer tarafından da doğrulandı.

İSRAİL ABD'NİN YANINDA VE İRAN'I BÖLGEDE İSTEMİYOR

İsrail Başbakanı Netenyahu, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin ilk açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'a destek mesajı verdi.

Netenyahu, 'Başkan Trump, hızlı, güçlü ve kararlı bir şekilde hareket ettiği için tüm saygıyı hak ediyor. İsrail, barış, güvenlik ve savunma için verdiği mücadelede ABD'nin yanındadır.' dedi.

İsrail'in Suriye ve Irak'ta İran destekli örgütlere ait hedefleri sık sık vurması, İran'ın tepkisine neden oluyordu. Ancak hükümet ve IDF'den yapılan açıklamalarda, 'İran'ın komşu topraklarda kalıcı olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz' vurgusu yapıldı.

Saldırı doğrulandı! Bu kez İsrail İHA'ları vurdu... ile ilgili etiketler Suriye İsrail İHA Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.