Saldırgan kim ve neden Manhattan'ı seçti?

ABD'nin New York kentinin Manhattan semtinde meydana gelen saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

29 yaşındaki ve Özbekistan uyruklu olduğu iddia edilen Sayfullo Saipov, Florida eyaletinden kiraladığı bir kamyonetle New York'a gelerek bisiklet yoluna daldı.

yer

SALDIRGAN NEDEN BU BÖLGEYİ SEÇTİ?

8 kişinin hayatını kaybetmesine ve 15 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırganın bu bölgeyi seçmesinin nedeni ise Cadılar Bayramı kutlamaları. Gerçekleşen saldırıdan yaklaşık bir saat sonra bölgede Cadılar Bayramı yürüyüşü gerçekleştirilecekti. Yürüyüş nedeniyle saldırının gerçekleştiği saatlerde de normalden fazla sayıda insanın bölgede bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca bölge 11 Eylül saldırısının gerçekleştiği Dünya Ticaret Merkezi'ne de yakın bir konumda bulunuyor.

ssss

SALDIRGAN DEAŞ ÜYESİ Mİ?

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Özbekistan uyruklu Saipov'un DEAŞ bağlantısı araştırılıyor. Saldırganın uyruğu İstanbul'da yılbaşı gecesi gerçekleştirilen Reina Katliamı'nı akıllara getiriyor.

reina

AKILLARA REİNA KATLİAMINI GETİRDİ

39 kişinin hayatını kaybettiği Reina Katliamını da Özbekistan uyruklu DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov gerçekleştirmişti.

trtrump

TRUMP DAHA DA SERTLEŞEBİLİR

ABD Başkanı Trump'un göçmenlerin ülkeye girişi konusundaki sert tutumu biliniyor. Trump'un çıkardığı yeni yasalar mahkemeler tarafından engellenmişti. ABD Başkanı'nın bu saldırının arından tutumunu daha da sertleştirebileceği öngörülüyor.

Trump saldırının ardından yaptığı açıklamada ''DEAŞ'ın Ortadoğu'da ve başka yerlerde yenilmesinden sonra ülkemize geri dönmesine veya girmesine izin vermemeliyiz. Yeterli" ifadelerini kullanmıştı.

SuperHaber

Saldırgan kim ve neden Manhattan'ı seçti? ile ilgili etiketler Trump New York Saldırı manhattan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.