Salda Gölü hangi ilde? Nerede? Salda Gölü'nün özellikleri hayranlık uyandırıyor!

Salda Gölü hangi ilde sorusunun yanıtı haberimizde. Dünya'da Mars yüzeyine benzeyen iki yerden biri olan Salda Gölü'nün özellikleri araştırma konusu oldu. Salda Gölü, turkuaz rengi suyu ve beyaz kumuyla birçok kişinin ilgi odağı bir göldür.

Salda Gölü hangi ilde merak ediliyor. Salda Gölü, turkuaz rengi suyu ve beyaz kumuyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki, Salda Gölü nerede? Salda Gölü hangi ile bağlı?

SALDA GÖLÜ HANGİ İLDE?

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki, Maldiv Adaları'na benzetilen Salda Gölü, 184 metre derinliğe sahip tektonik bir çukurun üzerinde ve kapalı bir havzada yer alıyor. 1989'dan bu yana doğal sit alanı statüsünde olan ve yüksek turizmin potansiyeline sahip "Türkiye'nin Maldivleri"nin son yıllarda tanıtım faaliyetleri ve sosyal medyadaki paylaşımlar sayesinde popülerliği arttı. Yaz sezonunda yurt içi ve yurt dışından bu doğa harikasını görmek ve fotoğraflamak isteyen binlerce ziyaretçi, Salda Gölü'ne akın ediyor.

Salda Gölü nerede, gölün özellikleri nedir?

Bünyesinde 61 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türünü barındıran gölün, Özel Çevre Koruma alanı ilan edilmesiyle 4 bin 400 hektarlık korunan alan 29 bin 500 hektara çıkarıldı.

 

Salda Gölü hangi ilde? Nerede? Salda Gölü'nün özellikleri hayranlık uyandırıyor! ile ilgili etiketler Burdur Salda Gölü
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.