Salcano Bisiklet ile çevreci doktor karşı karşıya!

Radyolog Nevit Dilmen Polonezköy tabiat parkında yürüyüş yaptığı sırada gözüne ilginç bir görüntü çarptı.

Araziye renkli plastik şeritler yerleştirildiğini fark eden Dr. Dilmen çöp atık olduğunu düşünerek şeritleri toplamaya koyuldu.

Plastik şeritleri çöp kutusuna atan Dilmen, sosyal medya hesabı üzerinden de şeritlerin üzerinde ismi bulunan Salcano Bisiklet firmasını etiketleterek "Salcano'nun doğaya bıraktığı plastik çöpleri topladık." notunu düştü.

ÇÖP DEĞİL, YOL İŞARETİ!

Ancak Salcano Bisiklet'ten bu paylaşıma yanıt gecikmedi. Resmi Twitter hesapları üzerinden Nevit Dilmen'e yanıt veren bisiklet firması söz konusu işaretlerin atık olmadığını bilgisini paylaştı.

Salcano, Dr. Dilmen'e yanıt mesajında şu bilgileri verdi;

"İlgi ve duyarlılığınız için teşekkürler fakat parkurdaki işaretler 8 Ağustos tarihinde yapılacak Türkiye Sampiyonası'nda sporcuların antrenman yapması, kaybolmamasi içindi. Yarışa iki gün kala daha fazla işaret olması için şeritlenecek ve yarış sonrası tüm şeritler toplanacak."

YARIŞÇILAR KAYBOLDU

Diğer yandan, bu yanıttan kısa süre sonra çeşitli sporculardan peş peşe sosyal medya paylaşımları gelmeye başladı.

Çevreci doktorun çöpe attığı işaretler nedeniyle bazı sporcuların parkurda kaybolduğu iddia edildi.

Volkan Aydın isimli kişi, bir grup bisikletçinin fotoğrafını paylaşarak "Sökülen şeritler sebebiyle parkurda kaybolan arkadaşlarımız" notunu düştü.


Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine Dr. Dilmen yeni bir paylaşım yaparak, "Markaların reklam yapmak için doğayı kendi isimlerini yazdıkları plastiğe boğmak dışında başka çözümler bulmaları gerekiyor. Bisiklete binen ve seven biri olarak bu reklam biçimi bende olumsuz etki yarattı. Orası bir tabiat parkı ve tüm etkinlikler, reklamlar buna uygun olmalı." ifadelerini kullandı.

Ancak bu yoruma bisiklet sporcusu Volkan Kurdoğlu'ndan tepki geldi.

Şeritlerin reklam için asılmadının bir kez daha altını çizen Kurdoğlu, "Anlaşamıyoruz, onlar reklam amacının yanında , bisiklet müsabakası gerçekleştirecek olan sporcuların yol/yön bulma işaretleri, eğer müsabaka sonunda kaldırılmazlarsa söz veriyorum ben bizzat gelip kaldıracak ve sizlerden özür dileyeceğim." diyerek tartışmayı sonlandırdı.

Salcano Bisiklet ile çevreci doktor karşı karşıya! ile ilgili etiketler doktor salcano bisiklet şerit
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.