Salavat Nasıl Getirilir? Faziletleri Nelerdir? Kısa Salavatı Şerife Okunuşu

Hz. Muhammed’e ve onun soyundan gelenlere (Ehl-i Beyt) saygı bildirmek adına Müslümanlar tarafından okunan salavat nasıl getirilir? Peygamberimiz için okunan ve Allah’ın rahmet ve selamının onun üzerine olması dileğini ifade eden duaların bütünü salavatı şerife olarak adlandırılır. İşte en eski kısa salavatı şerife okunuşu…

Sadece Ramazan ayında değil kandillerde, mübarek günler içerisinde, Cuma vakitlerinde oldukça büyük önem kazanan ve Müslümanlar tarafından sık sık okunan salavatın anlamı her daim merak edilmektedir. Hz. Muhammed’e ve onun soyundan gelenlere (Ehl-i Beyt) saygı bildirmek Müslümanlarca okunan salavatın sevabı oldukça büyüktür.

SALAVAT NE DEMEK?

Salât ve selam kelimelerinden oluşan “salât-u selam” terkibi, Hz. Muhammed için okunan ve Allah’ın rahmet ve selamının onun üzerine olması dileğini ifade eden duaların bütünü salavattır. Salavât, salât kelimesinin çoğulundan ibarettir.

Hz. Muammed’e Allah Teala’nın salât etmesi, rahmet etmesi; meleklerin salât etmesi, şanının yüceltilmesini dilemeleri; müminlerin salât etmesi ise, dua etmeleri anlamını ifade etmektedir.

KISA SALAVAT NASIL GETİRİLİR? SALAVATI ŞERİFE OKUNUŞU

Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygambere (s.a.s.) salât-u selam getirmeyi emreden bu âyetine binaen, geçmiş dönemlerde tanzim edilmiş pek çok salâtu selam örnekleri bulunmaktadır.

Hz. Peygambere (s.a.s.) en kısa şekilde, “Allahümme salli alâ Muhammed” veya “Sallallahü aleyhi ve sellem” ya da “Allahümme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve bârik ve sellim” diye salât-u selam getirilir.

En yaygın biçimleri "Allahüme salli âla seyyidina Muhammedin ve âla ali seyyidina Muhammed" ile "Sallallâhu aleyhi ve sellem" şeklindedir. Kur'an’da Ahzab Suresi’nin 56. ayetinde Allah ve meleklerin Hz. Muhammed’e salâvat okuduğu belirtilerek, inanan kişilerin de ona salat ve selâm okumaları istenir. Müslümanlarda namaz içinde tahiyyata oturunca, namazdan sonraki dualarda, çeşitli dualarda (Mevlid) ve Hz. Muhammed’in adını söyleyince ya da yazınca ona salavat okurlar.

SALAVAT GETİRMENİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

- Salavat getiren kişinin üzerine Allah'ın rahmeti iner.

- Salavat getiren kişinin ismi HZ. Muhammed'e (S.A.V) iletilir.

- Salavat getiren kişi fakirlik görmez.

- Salavat getiren kişi huzurlu hisseder.

- Salavat getiren kişi kötülülerden korunur.

Salavat Nasıl Getirilir? Faziletleri Nelerdir? Kısa Salavatı Şerife Okunuşu ile ilgili etiketler salavat Salavatı Şerife Salavatı Şerife Okunuşu Salavat Faziletleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.