Sakın ola ki bu mesaja tıklamayın!

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları sahte SMS'ler için uyardı. Bakanlık tarafından izlenimi verilen mesajlarda "aşı sıranız geldi" ifadesi dikkat çekiyor. Bakanlık bu sahte mesaj ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının tespit edildiğini belirterek, SMS ile birlikte gelen linke tıklanmaması uyarısında bulundu. Bakanlık uyarısında, aşı sırasının e-Nabız üzerinden öğrenilebileceği de hatırlatıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'aşı sıranız geldi' içerikli sahte SMS'lere ilişkin kritik bir uyarı yapıldı.

Bakanlık tarafından gönderilmiş izlenimi verilen mesajlar ile vatandaşların dolandırılmaya çalışıldığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, "Dolandırıcıların gönderdikleri SMS'de yer alan linke tıklayan vatandaşların kişisel bilgileri dolandırıcıların eline geçmektedir. Bakanlık vatandaşlara 'aşı sıranız geldi' içerikli bir SMS göndermemektedir. Kişisel bilgilerinizi ve kimlik bilgilerinizi kimseyle paylaşmayınız, kısa mesajda yer alan linke tıklamayınız" uyarısı yapıldı.

Sakın ola ki bu mesaja tıklamayın!

AŞI SIRASINA e-NABIZ'DAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Aşı sırasını öğrenmek için e-Nabız uygulamasına girerek Covid-19 aşısı yapılacak grupta yer alınıp alınmadığının kontrol edilebileceğinin vurgulandığı açıklamanın devamında, "Aşı yapılacak grupta olup olmadığınızı SMS ile öğrenmek için 'Aşı' yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının 4 hanesini yazıp 2023'e SMS gönderebilirsiniz" denildi.

Sakın ola ki bu mesaja tıklamayın! - Resim : 2

Sakın ola ki bu mesaja tıklamayın! ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı SMS Dolandırıcı aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.