Sakın Irma Kasırgası'na ateş açmayın! İşte nedeni...

ABD'ye ulaşan Irma Kasırgası Florida Eyaleti'ni etkisi altına aldı... Kentleri su altında bırakan kasırga nedeniyle ilk ölüm haberleri de geldi. Bu arada eyalet polisi kasırgaya ateş edilmemesi için bir uyarı yayımladı. Uyarının nedeni ise Facebook'ta açılan "Irma'ya ateş edin" başlıklı paylaşım.

ABD tarihinin en büyük tahliyelerine neden olan Irma Kasırgası, Florida eyaletini vurdu. Kasırga 215 km hızla 4. kategoride ABD’ye girdi. Karada bir süre ilerleyen kasırga daha sonra 193 kilometre hıza inerek 3. kategoriye düştü. Hardee County bölgesinde iki kişi öldü. Eyalette 1.7 milyon kişi elektriksiz kaldı.

AÇTIĞINA AÇACAĞINA PİŞMAN OLDU

‘Irma kasırgasına ateş edin’ başlıklı bir Facebook sayfası açılıp 80 bin kişi bunu takibe alınca Pasco County’de polis “Irma’ya ateş etmeyin. Onu geri çeviremezsiniz ve çok tehlikeli yan etkilere neden olursunuz” uyarısı yaptı.

Arma_atesI

Sayfayı açan 22 yaşındaki Ryan Edward “Stres ve sıkıntıdan yaptım ama kontrolümden çıktı” dedi.

Arma_face

KASIRGADAN SONRA ‘HORTUM’ KABUSU

Miami’deki en büyük endişelerden biri de inşaat alanlarındaki devasa vinçlerdi. Yetkililer, vinçleri sökecek yeterli zaman bulamadıkları için uyarıda bulunurken, dün iki vinç devrildi. Ulusal Meteoroloji Servisi Florida’nın doğusunda altı hortum oluştuğunu bildirdi. Naples ve Marco Adası’nda su yüksekliğinin 4.5 metreye çıkabileceği belirtilirken, vatandaşlardan dakikalar içinde oluşabilecek su baskınlarına dikkat etmeleri istendi. Tampa Körfezi’ndeki Busch Gardens adlı tema parkındaki flamingoların güvenli bölgelere alınması ilginç görüntüler oluşturdu.

vincIler

Sakın Irma Kasırgası'na ateş açmayın! İşte nedeni... ile ilgili etiketler ABD irma kasırgası ırma'ya ateş etmeyin florida
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.