Sakaryaspor'un yeni teknik direktörü Tuncay Şanlı kimdir, hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı, kaç yaşında, evli mi?

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Sakaryaspor'da teknik direktör arayışları nihayete erdi. Yeşil-Siyahlılar Tuncay Şanlı ile anlaştı.

Ercümend Coşkundere ile yollarını ayırdığını duyuran TFF 2. Lig ekibi Sakaryaspor'da yeni teknik adam arayışları sürüyor. Daha önce Yılmaz Vural ile bir görüşme gerçekleştiren Yeşil-Siyahlılar, deneyimli çalıştırıcı ile anlaşma sağlayamadı.

TUNCAY ŞANLI İLE YENİ BİR DÖNEM
Spor 264'ün haberine göre Yılmaz Vural ile anlaşamayan Sakaryaspor yönetimi, takımın başına Tuncay Şanlı'yı getirdi. Resmi imzaların ise yarın atılacağı kaydedildi.

Tuncay Şanlı, daha önce 2016-2017 sezonunda Sakaryaspor'u çalıştırmış ve 13 karşılaşmada takımın başında sahada yer almıştı. 13 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Şanlı, 1,69 puan ortalaması yakaladı.

KIRMIZI GRUPTA LİDER
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Sakaryaspor, 32 maçta 21 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 71 puan elde etti. Ligin zirvesinde yer alan Yeşil-Siyahlılar'ın en yakın rakibi Hekimoğlu ile arasındaki puan farkı ise 4.

TUNCAY ŞANLI KİMDİR?

Tuncay Şanlı 16 Ocak 1982'de Sakarya'da dünyaya gelmiştir. 

Futbol dünyasına Sakarya'daki Sakaryatekspor kulübünde adım atıp Sakaryaspor'a transfer olmuştur. Kariyerine orta saha veya forvet mevkiinde başlamıştır.

2002-2003 sezonunda Sakaryaspor’da gösterdiği başarılı performansın ardından Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştur. Fenerbahçe’deki ilk resmi maçı, 11 Eylül 2002'de Gaziantepspor - Fenerbahçe maçıdır.

2007 yılında kulübü Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Milli futbolcu Tuncay Şanlı İngiltere’nin Middlesbrough takımıyla anlaştı ve 4 yıllık sözleşmeye imza attı. İngiltere'de daha sonra Stoke City takımında oynayan Tuncay Şanlı Almanya'da da forma giydi. Almanya'nın Wolfsburg takımında 1.5 sezon forma giydikten sonra Bursaspor'a transfer olarak Türkiye'ye geri dönmüştür. Bursaspor'da 2 sezon top koşturan Şanlı daha sonra sırasıyla Katar'ın Umm Salal ve Hindistan'ın Pune City kulüplerinde forma giydi.

Kariyerinde toplam 452 maça çıkan 120 gol atıp 57 asist üretti. 

19 Kasım 2002 tarihinde İtalya Ümit Milli Futbol Takımı ile deplasmanda oynanan ve 8-0 kazanılan maçta 2 gol atıp, hemen bir gün sonra 20 Kasım 2002'de yine deplasmanda İtalya ile yapılan maçta A Milli Takım formasını, Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteğiyle son üç dakikada giyerek ilk A milli maçını oynamış ve bir gün arayla önce Ümit Milli sonra A Milli takımı forması giyen ikinci futbolcu olmuştur.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupalarında en çok gol atan futbolcusudur (12 Gol).Değeri : 13.000.000 €

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Tuncay Şanlı, 2 kez Türkiye U-17 formasını terletmiştir.

11 kez Türkiye U-18 millî takım formasını giyen Şanlı, bu maçlarda 6 gol atmayı başarmıştır.

6 kez Türkiye U-20 millî takım formasını giymiş toplam 3 gol kaydetmiştir.

14 kez Türkiye U-21 ümit millî olmuş, 9 kez de rakip fileleri havalandırmıştır.

19 Kasım 2002 tarihinde İtalya Ümit Millî Futbol Takımı ile deplasmanda oynanan ve 3-0 kazanılan maçta 2 gol atıp, hemen bir gün sonra 20 Kasım 2002'de yine deplasmanda İtalya ile yapılan maçta A Millî Takım formasını, Teknik Direktör Şenol Güneş'in isteğiyle son üç dakikada giyerek ilk A millî maçını oynamış ve bir gün arayla önce Ümit Millî sonra A Millî takımı forması giyen ikinci futbolcu olmuştur.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanan ve Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'dan 3-2 yendiği karşılaşmanın 90. dakikasında Jan Koller'e yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart gören Volkan Demirel'in yerine kaleye, 3 oyuncu değişiklik hakkının dolmuş olması üzerine, geçen Tuncay, takımın maçı kazanmasına katkı sağladı. Aynı karşılaşmanın sonunda dönemin Teknik Direktörü Fatih Terim basın mensuplarına ''Tuncay'ı nereye koysam oynuyor. Bir tek kalede oynayamaz diyordum, onu da yaptı.'' demiştir.

Sakaryaspor'un yeni teknik direktörü Tuncay Şanlı kimdir, hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı, kaç yaşında, evli mi? ile ilgili etiketler Tuncay Şanlı Sakaryaspor Fenerbahçe futbol TFF 1. Lig
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.