Sakarya'daki faciada ölen son kişinin de kimliği belli oldu

Gelen son dakika haberine göre; Sakarya'ya bağlı Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada kaybolduğu açıklanan ve arama çalışmaları süren işçinin kimliği belli oldu.

Hendek'teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik, Halis Yılmaz, Muhammet Çanakçı, Muhammet Aygün ve Erhan Ateş yaşamını yitirirken, yapılan kimlik tespit çalışmaları sonucu 7'nci kişinin de Ramazan Kor olduğu belirlendi.

ÇORUM'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Evli ve 1 çocuk babası Ramazan Kor'un, bir yıldır Akyazı'da yaşadığı, cenazesinin Çorum'da toprağa verilmesinin planlandığı öğrenildi.

VALİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Sakarya Valisi Çetin Oktay , patlamanın meydana geldiği alanda yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı kriminal ekiplerinin patlamanın neden kaynaklanabileceğiyle ilgili çalışma yürüttüğünü söyledi.

Patlamanın meydana geldiği alanlardan toprak numunelerinin alındığını aktaran Kaldırım, "Jandarma Genel Komutanlığı Merkez Laboratuvar Amirliği çalışmayı tamamladı. Yapılan tespit sonucu burada meydana gelen patlamanın herhangi bir şekilde dışarıdan bir müdahale, saldırı veya sabotaj sonucu meydana gelmediğini tespit ettiler." diye konuştu.

Kaldırım, patlamayla ilgili kamuoyunu gelişmeler oldukça hızlı ve şeffaf bir şekilde bilgilendirdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Burada birçok çalışma yapılıyor, soruşturma yürütülüyor. Çalışmalar hem bakanlıklardan gelen iş müfettişleri hem İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'nun görevlendirmiş olduğu bir mülkiye başmüfettişi, bir polis başmüfettişi ile adli boyutu Sakarya Başsavcımız nezaretinde yürütülüyor. Onun görevlendirmiş olduğu hem savcılarımız hem de 9 kişilik üniversiteden görevlendirilmiş heyet nezaretinde bütün soruşturmalar detaylı bir şekilde, en hassas şekilde titizlikle, kapsamlı şekilde yürütülüyor. Patlamanın neden kaynaklandığıyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde elde edilen yeni bulgularla Başsavcılığımız gerekli açıklamayı da yapacaktır.

Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının dün 6'ya yükseldiğini açıkladığını hatırlatan Kaldırım, Burada koordinasyon toplantısı yapacağız. Sadece patlama, patlamanın neden kaynaklandı bununla ilgili değerlendirmeler değil onun dışında da yaralı ailelerimiz var 122 vatandaşımız hastenelerden taburcu edildi, şu anda 4 vatandaşımız hastanelerde. Birisi Sakaryamızda yoğun bakımdaydı onun durumu iyiye gidiyor birisi İstanbulda diğerleri de gene Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde normal serviste tedavileri devam ediyor. Onları ziyaretler yapıyoruz hem de diğer ailelere bütün ilgili birimlerimiz Büyükşehir Belediyemiz, Kızılayımız, psikososyal ekiplerimiz a dan z ye bütün destekleri veriyorlar."

Sakarya'daki faciada ölen son kişinin de kimliği belli oldu

NE OLMUŞTU?

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında geçtiğimiz cuma günü saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmıştı.

Söz konusu olay için yürütülen soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alındı.

Sakarya'daki faciada ölen son kişinin de kimliği belli oldu - Resim : 2

 

Sakarya'daki faciada ölen son kişinin de kimliği belli oldu ile ilgili etiketler Sakarya ölüm patlama Hendek Havai Fişek arama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.