Sakarya'da şiddetli patlama sesi

Sakarya'nın Hendek ilçesinin tamamında şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Patlamanın Hayat Su fabrikasında meydana geldiği iddia edilirken, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin yaptığı araştırmalarda olumsuz bir duruma rastlanmadığı kaydedildi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da patlamaya ilişkin açıklamasında, ""İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tespit edilmiştir." dedi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde saat 16.30 sıralarında bir patlama sesi duyuldu. Şiddetli patlama sesinin ilçenin tamamında duyulduğu belirtildi.

Patlama sesinin ardından harekete geçen jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, sesin duyulduğu Hayat Su fabrikasının civarına gitti.

OLUMSUZ BİR DURUMA RASTLANMADI

Patlama sesinin nedenini araştıran ekipler, AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin bölgede yaptığı kontrollerde herhangi bir olumsuz duruma rastlamadı.

NEDENİ SONİK PATLAMA

Bölgede incelemenin devam ettiği kaydedildi. Öte yandan, patlamanın askeri uçaktan kaynaklı sonik bir patlama olduğu düşünülüyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlama sesinin duyulduğu sırada Eskişehir'de de sonik patlama sesi yankılandı.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden patlama sesi ile ilgili bir açıklamaya yer verildi.

Yapılan açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerimiz, şehrimizin birçok noktasında duyulan yüksek ses, uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklanmıştır. İtfaiyemiz başta olmak üzere belediyemize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir." ifadeleri kullanıldı.

SAKARYA VALİSİ'NDEN "PATLAMA" AÇIKLAMASI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kentin birçok bölgesinden duyulduğu ileri sürülen yüksek patlama sesine ilişkin, il genelinde yapılan taramada, herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığının ilgili birimlerce tespit edildiğini açıkladı.

Vali Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede, Sakarya'da patlama olduğu yönünde ihbarlar geldiğini ve paylaşımlar yapıldığının görüldüğünü ifade ederek, "İlimiz genelinde yapılan taramada herhangi bir patlama veya olumsuzluk olmadığı ilgili birimlerimizce tespit edilmiştir." dedi.

 

Sakarya'da şiddetli patlama sesi ile ilgili etiketler Sakarya patlama Hendek Fabrika
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.