Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı yükseliyor...

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. 189 kişinin çalıştığı öğrenilen fabrika alevlere teslim olurken, bölgeye itfaiye ve ambulans ekipleri gönderildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, patlamanın meydana geldiği bölgeye gitti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada can kaybının 4'e yükseldiğini duyurdu.

Sakarya'nın Hendek İlçesinde bulunan havai fişek fabrikasında patla meydana geldi. Patlama sesi Adapazarı başta olmak üzere pek çok yerde hissedildi.

Patlamanın ardından geniş alanda duyulan patlama sesi nedeniyle insanlar sokağa döküldü.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı yükseliyor...

BAKAN KOCA DUYURDU: CAN KAYBI YÜKSELİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada 4 can kaybının olduğunu, 97 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralılardan bir kişinin de ağır yaralı olduğunu belirtti.

Bakan Koca şu ifadelerde bulundu;

"84 ambulans, 2 helikopter ambulans, 18 UMKE ekibi olay yerine hızla yetişip hizmet etmiş oldular. Yaralı vatandaşlarımızın durumu netleşinceye kadar burada kalacağımızı ifade ediyorum."

İŞÇİLERİN ÜZERİNE DUVAR ÇÖKTÜĞÜ İDDİASI

Son dakika... Patlamadan sonra görgü tanıklarından alınan ilk bilgiye göre, fabrikanın bir bölümünün işçilerin üzerine çöktüğü ileri sürüldü. İşçilerden bazılarının kendi imkanlarıyla kurtulduğu, yaralananların ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

3 BAKAN BÖLGEYE ULAŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gitti.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı yükseliyor... - Resim : 2

VALİDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım canlı yayında yaptığı açıklamada, "110 ton civarında patlayıcının depoda olduğunu değerlendiriyoruz. Patlamalar devam ettiği için müdahale edemiyoruz. İçeride 200'ün üzerinde insan olduğunu değerlendiriyoruz." dedi.

YARALILARIN BİRÇOĞUNDA İŞİTME KAYBI VAR

Hastaneye kaldırılan yaralıların birçoğunda işitme kaybı yaşadığı öğrenildi. 

 

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı yükseliyor... - Resim : 3

BAKAN PAKDEMİRLİ: 1 UÇAK, 2 HELİKOPTER VE 15 ARAZÖZ BÖLGEYE GÖNDERDİK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli havai fişek fabrikasında patlamayla ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazöz araç takviyesinde bulunarak, bölgeye gönderdik. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı yükseliyor... - Resim : 4

KIZILAY EKİPLERİ OLAY YERİNDE

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, "Hendek’teki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından Kızılay Afet ekiplerimiz bölgeye intikal ettiler" dedi.

AYNI FABRİKADA 2011 VE 2014 YILLARINDA DA PATLAMALAR MEYDANA GELMİŞTİ

Aynı fabrikada 2011 ve 2014 yıllarında da patlama meydana gelmişti. İlk patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı. 2014 yılındaki patlamada ise 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı yükseliyor... - Resim : 5

SOSYAL MEDYADAN YAPILAN PAYLAŞIMLAR

* Sakarya’da inanılmaz bir patlama meydana geldi. Bulunduğum yerin camları titredi şehrin heryerinden siren sesleri yükseliyor korkunç bir manzara umarım can kaybı yaşanmamıştır.

* Sakarya/Serdivan da evden çıkartacak kadar duyuldu, artık nasıl bir patlamaysa..

* Deprem zannettik korkunç bir şey oldu sanırım havai fişek fabrikasında patlama olmuş.

* Allahım Sakarya merkezindeki evim bile sallandı gürültüyle. Allah kazalardan belalardan korusun. Umarım kimseye bir şey olmamıştır.

* Sakarya’da ard arda camları kapıları sarsan büyük patlamalar oldu. Havai fişek fabrikası ise patlayan bu kaçıncı yeter artık ya! Allah’ım sen koru hepimizi İnşallah ölen ve yaralanan kimse yoktur...

* Eyvah eyvah! Sakarya da fabrika patlamış inşallah can kaybı yoktur. Bütün il deprem oldu sanıp ayaklandık. Camlar patlayacaktı neredeyse. Patlama bütün ilden duyulduğuna göre çok büyük bir patlama oldu.

* Çok şiddetli patlama olmuş deprem oluyor sandık İnşallah can kaybı yoktur.

* Sakarya'da havai fişek fabrıkasi patlamış. Görüntüler geldi, korkunç...

* Çok geçmiş olsun. Her yerden çok şiddetli bir şekilde duyulmuş.

* Hendek patlayan havai fişek fabrikası şehrin her yerinden duyulmuştur sanırım bizim Akyazı da evler sallandı deprem diye öyle bir koşturduk ki Rabbim herkesin yardımcısı olsun umarım can kaybı yoktur.

* Çok korkunç bir sesti, umarım can kaybı yoktur Allah yardımcımız olsun..

* #Sakarya çok büyük bi patlamaydı. 2016 Elazığ emniyet müdürlüğü patlamasındaki aynı etkiyi hissettim gerçekten Ağlayan surat umarım can kaybı yoktur , geçmiş olsun

* Çok şiddetli patlama oldu. Yoldan geçen ambulansın haddi hesabı yok Allah yardımcıları olsun çalışanların.

* Hendek'de meydana gelen patlamayı bütün Sakarya hissetti. Allah'ım sen etkilenenlere acil şifalar ver.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama! Can kaybı yükseliyor... ile ilgili etiketler Sakarya Hendek Yangın patlama havai fişek fabrikası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.