Sakarya ve Düzce'de sel! Küçük kız sel sularında böyle tahliye edildi

Düzce ile Sakarya sel sılarına teslim olmuştu. Düzce’de 48 kişi sağ olarak kurtarıldı, 141 vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. AFAD, tahliye çalışmaları sırasında küçük bir kızın dereden geçirilme görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Etkili yağış nedeniyle Düzce ile Sakarya’da sel ve su baskınları meydana gelmişti. AFAD ekipleri 544 personelin katılımıyla Düzce’de 48 kişiyi sağ olarak kurtardı. Ayrıca dere yatakları ve civarında oturan 141 vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. AFAD, küçük bir kızın sel sularından tahliye edilirken derenin üzerinden taşınma görüntülerini Twitter'dan paylaştı.

Düzce’de dün başlayan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen sel ve su baskınlarına müdahale çalışmaları sürüyor. Ölü ve yaralının olmadığı bildirilen selde, müdahale çalışmalarına destek için Genelkurmay Başkanlığından 1 arama kurtarma helikopteri görevlendirildi. Cumayeri, Akçakoca ve Kilimli’nin köylerinde mahsur toplam 48 vatandaşımız kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında 7 AFAD İl Müdürlüğünden ekiplerin yer aldığı bölgede, 23 az hasarlı ve 2 ağır hasarlı bina olduğu belirlendi.

KÖYLERE TEMİZ İÇME SUYU

Düzce’de temiz içme suyu taşıyan TIR’lar köylere sevk edildi. Türk Kızılay ekipleri de 2 ikram aracı ile bölgede 1.000 kişiye kumanya sağlayacak şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Meteoroloji’den alınan bilgilere göre yağış uyarısı devam ettiği için dere yataklarında ve yakınlarında bulunan evlerin tahliyesi için gerekli uyarılar yapıldı, vatandaşlar güvenli yerlere yönlendirildi. Akçakoca ilçesi Esmahanım, Küpler, Davutağa ve Dilaver köylerinde sel nedeniyle elektrik kesintisi yapılıyor.

SAKARYA'DA SEL İLE MÜDAHALE

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; bugünkü yağışlar nedeniyle Akyazı ve Hendek ilçelerinde sel ve su baskınları meydana geldi. Akyazı Beldibi mahallesinde bir köprü hasar alması nedeniyle tedbir amaçlı araç trafiğine kapatıldı. Ayrıca Karasu İlçesi Kurudere Mahallesinde bir tali yol ulaşıma kapandı.

Bölgedeki selde yürütülen çalışmalarda, 5 arama kurtarma aracı ve 3 AFAD botu kullanılıyor. Akyazı ilçesinde selden etkilenerek kaybolduğu bildirilen bir vatandaşımızı arama çalışmaları da sürüyor.

İki ildeki müdahale çalışmaları toplamda 544 personelin katılımıyla, AFAD il müdürlüklerinin yanı sıra il jandarma komutanlıkları, Karayolları G.M., DSİ, 112 Acil Sağlık, özel idare, ilçe belediyeleri, itfaiye, Türk Kızılay ve diğer STK’lar ile devam ediyor.

Sakarya ve Düzce'de sel! Küçük kız sel sularında böyle tahliye edildi ile ilgili etiketler Sakarya Düzce Sel (Doğa olayı) kurtarma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.