Sakarya Valisi Oktay Kaldırım: “Havai fişek fabrikasında denetim eksikliği yok”

Sakarya Hendek'te Cuma günü meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamada 4 kişi hayatını kaybetmişti. Aranan 3 kişiden 2'sinin dün cesedine ulaşıldı. Acı haberi duyuran Sakarya Valisi Oktay Kaldırım, “Denetimler tam. Bir ihmal varsa gereği yapılacak. 2 vatandaşımızın daha cansız bedenine ulaşıldı. Havai fişek fabrikasında denetim eksikliği yok” dedi.

Sakarya Valisi Oktay Kaldırım konuyla ilgili olarak, “Hayatını kaybedenlerin sayısı 6 oldu. Kayıp olan 1 vatandaşımız için çalışmalar sürüyor. Bölgede 1097 AFAD, UMKE, Arama-Kurtarma, sağlık, itfaiye, jandarma aralıksız çalışıyor. Başsavcılığımız tarafından yürütülen adli süreç de devam ediyor. Bölgede son olarak 3. ayda denetim yapıldı. Denetim eksikliği yok. Bir ihmal varsa ortaya çıkacak, gereken yapılacaktır” şeklinde konuştu.

“YARDIM HAKKINDA KONUŞUYORDUK”

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD), Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlamanın ardından yemek organizasyonu yapmıştı. Tepki çeken etkinlikle ilgili MÜSİAD'dan şu açıklama yapıldı: “Bizler korkunç patlama sonunda hemen yöneticilerimiz ve üyelerimizle bir araya gelip işçi kardeşlerimiz için yapılacak yardımları planlıyorduk. Sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını sonuna kadar kınıyoruz” dedi.

HAVAİ FİŞEK YASAKLANSIN ÖNERİSİ

CHP Adana Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, havai fişek kullanımının yasaklanması için Meclis'e teklif sundu. Sakarya Hendek'teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayı anımsatan Barut, insan, hayvan sağlığı ile çevreyi tehdit eden havai fişeklere engelleme getirilmesini istedi. Barut şöyle devam etti, “Gösterişten başka hiçbir işlevi olmayan havai fişekler 6 vatandaşımızın ölümüne neden oldu. Havai fişek kullanımı yasaklanmalı, kullananlar hakkında cezai yaptırım uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Sakarya Valisi Oktay Kaldırım: “Havai fişek fabrikasında denetim eksikliği yok” ile ilgili etiketler MÜSİAD Sakarya Havai Fişek Fabrika patlama CHP müstakil sanayici ve iş adamları derneği havai fişek fabrikası Cumhuriyet Halk Partisi ayhan barut
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.