Sakarya depremi büyük Marmara depreminin habercisi mi?

Sakarya Hendek'te 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, depremin, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, bugün Sakarya'nın Hendek ilçesinde kaydedilen depremin olası Marmara depremi için yer, büyüklük ve oluşum karakteri açısından öncü olmadığını söyledi.

Depremi değerlendiren Dr. Gündoğdu, bu sarsıntının Düzce ve Gölcük depremlerinden sonra bölgede oluşan Olağan depremlerden biri olduğunu belirterek, "Bugünkü deprem normal bir olay. Ancak, bölgede daha önceki depremleri yaşayan halk doğal olarak korkup ev veya bulundukları binalardan kaçmışlar. Kısa süre sonra evlerine dönmüşlerdir.

Sakarya depremi büyük Marmara depreminin habercisi mi?

 "KARAKTERİ AÇISINDAN ÖNCÜ DEĞİL"

Bu bir öncü deprem niteliğinde değil. Öncü deprem daha küçük depremlerin arkasından gelir. Bir seri yapması lazım. O nedenle bölgedeki depremlerden biri olarak değerlendiriyoruz. 4.6 veya 4.7 büyüklüğündeki bu deprem, olası Marmara depremi için hem yer, hem büyüklük hem de oluşum karakteri açısından öncü değil." dedi.

Sakarya depremi büyük Marmara depreminin habercisi mi? ile ilgili etiketler Sakarya deprem Marmara Bölgesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.