Sakarya 2021 Ramazan imsakiyesi! 2021 Sakarya ilk oruç sahur hangi gün, ilk iftar saat kaçta?

Sakarya 2021 Ramazan imsakiyesi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayı ile beraber Sakarya’da ilk oruca kalkılacağı gün ve ilk iftarın açılacağı saat de vatandaşlar tarafından yakından izleniyor. Peki, Sakarya’da ilk oruç sahur ve ilk iftar hangi gün, ne zaman, saat kaçta? İşte 2021 Sakarya Ramazan imsakiyesi…

Sakarya 2021 Ramazan imsakiyesi belli oldu. Ramazan ayı başlangıç tarihi ile birlikte Sakarya'da 2021 yılında ilk oruca ne zaman kalkılacağı ve ilk iftarın saat kaçta açılacağı vatandaşlar tarafından oldukça merak edilmekte. Peki, Sakarya'da ilk sahur oruç ve ilk iftar hangi gün idrak edilecek?

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini günler takvimine göre bu yıl Ramazan ayı; 13 Nisan 2021 tarihinde başlıyor.

SAKARYA İLK ORUÇ SAHUR VE İLK İFTAR HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

Ramazan ayında Sakarya'da ilk oruç 13 Nisan 2021 Salı saat 05.05’de ilk iftar ise 19.52’de idrak edilecek. 2021 yılı gün gün Sakarya Ramazan imsakiyesine haberimizdeki bağlantı linkinden ulaşabilirsiniz.

Sakarya 2021 Ramazan imsakiyesi! 2021 Sakarya ilk oruç sahur hangi gün, ilk iftar saat kaçta?

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

Orucun şartları arasında niyet etmek oldukça önemlidir. Niyetsiz oruç asla doğru olarak kabul edilemez. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek gerekmektedir. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılmaktadır.

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süreden ibarettir. Fakat imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu zamandan itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış olması gerekmektedir. Aksi takdirde gündüz niyet caiz olmaz.

Sakarya 2021 Ramazan imsakiyesi! 2021 Sakarya ilk oruç sahur hangi gün, ilk iftar saat kaçta? - Resim : 2Sakarya 2021 Ramazan imsakiyesi! 2021 Sakarya ilk oruç sahur hangi gün, ilk iftar saat kaçta? - Resim : 3

Bu oruçlar için, “yarınki orucu tutmaya” şeklinde mutlak niyet yeterlidir. Bununla birlikte geceden niyet edilmesi ve “yarınki Ramazan orucuna” şeklinde orucun belirlenmesi daha faziletlidir. Ramazanın her günü için ayrı niyet edilmesi gerekir.

SAKARYA 2021 RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sakarya 2021 Ramazan imsakiyesi! 2021 Sakarya ilk oruç sahur hangi gün, ilk iftar saat kaçta? ile ilgili etiketler Sakarya 2021 ramazan imsakiyesi Sakarya ilk iftar Sakarya ilk oruç Sakarya ilk sahur
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.