Şaka yapmıyoruz! Wilio size dakikalar içerisinde hangi iş ile ilgili usta istiyorsanız buluyor

Türkiye pazarına giriş yapmalarının üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olsa da Wilio, bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Wilio.com.tr üzerinden yaptığımız başvuru kısa süre içerisinde hızlı bir şekilde sonuçlandı ve Wilio, vaat ettiği üzere ustalık gerektiren herhangi bir iş için dakikalar içerisinde bir uzman bulmanızı sağlıyor.

Siteye ilişkin bir deneme yaptık ve sonucu oldukça tatmin edici bulduk. İş arkadaşlarımızdan birinin Üsküdar Bulgurlu’daki evinde bir deneme yaptık. Evin bulunduğu apartmanın girişinde ufak bir peyzaj çalışması yapacaktık. Giriş yolundaki taşların eskimiş olması nedeniyle tekrardan döşenmesi gerekiyordu. Bu taşların döşenmesi hem binanın yapısı ile hem de apartmanın hemen önündeki caddenin merkezi olması nedeniyle estetik yapısı yüksek olmalıydı.

Nitekim bu taşları döşeyecek ustayı Wilio’nun kısa süre önce başlamış olan hizmetinden bulmaya karar verdik.

Kolay erişim

Uygulamanın en güzel özelliklerinden biri, uygulamayı kullanmanın oldukça kolay olması. Wilio aracılığıyla bir işinizi yaptırmak için hangi ustayı bulacağınızla ilgili yönlendirmeler oldukça kolay.

Bizim işimiz apartmanın giriş yolundaki taşları döşetmek olduğu için wilio.com.tr sitesindeki ilgili alan olan taş döşeme menüsüne tıkladık.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere alanın biraz eski ve şık bir apartmana ait olması ve bulunulan bölgenin merkezi bir yer olması nedeniyle buraya yakışan güzellikte bir işçiliğin ortaya çıkarılıp çıkarılmayacağı ile ilgili bazı endişeler söz konusu olsa da buradan ulaştığımız ustalara öncelikle işin yapılacağı yerin detaylı fotoğrafları gönderildi.

Talebi oluştururken ilan şeklinde oluşturuluyor ve ilanda sizin verdiğiniz detaylı bilgilere göre işi yapacak olan ustalar hazırlıklı geliyor. Bununla birlikte işi yapacak olan ustaların detaylara baktıktan sonra işi ne ölçüde yapıp yapamayacakları da net olarak belli olmuş oluyor. Dolayısıyla sizin işinizi yapamayacak kişiler de otomatikman elenmiş ve sizin vaktinizi almamış oluyor. İlanı inceleyen ustalardan bu işi yapabileceğini düşünenleri ilanınıza başvuruyor. Hem vakitten hem de işin yapılıp yapılamayacağına yönelik tereddütlerden de bu şekilde kolayca kurtulmuş oluyorsunuz.

15 dakika içinde telefon

İlanı oluşturduktan sonra ilk teklifimizi yapıyoruz. Ustamız ilanımızı ve işin yapılacağı yeri inceledikten sonra bize olumsuz dönüş yaptı. Ancak bu olumsuz dönüşün sebeplerini de açıklamayı unutmadı. Bizim giriş yolunu yaptırmak istediğimiz hammaddenin kendi ellerinde olmadığını ve bu hammaddeyle daha önce çok iş yapmadığı için böyle büyük bir işi tek başına yapamayacağını belirtti. İşi kabul edemeyeceğini ve kusurumuza bakmamamız gerektiğini de ayrıca eklemiş bulundu.

Ardından işi kabul edebileceğini söyleyen ustamız bizi tam 15 dakika sonra aradı. Aslına bakılırsa 3 farklı ustadan ilana hızlıca teklifler gelmişti.

Yorumlar da kesinlikle belirleyici oldu.

Neticede 3 farklı ustadan teklif geliyor ve gelen bu teklifler de işin yapılabileceği söyleniyor. Ancak takdir edersiniz ki işimizi en iyi şekilde yaptırmak istemiştik. Bu nedenle hangi ustayı seçeceğimize karar vermek için ustaların Wilio’daki profil sayfalarına girdik ve daha önceki yaptıkları işleri gözden geçirdik.

Ustalarımızın daha önce yaptığı işlerde aldıkları performanslar oldukça iyi görünüyordu. Özellikle sitede bir ustaya iş yaptıran kişinin işi yaptırdığı usta ile ilgili memnuniyet ve memnuniyetsizliklerini girebilmesi çok önemli bir durum. Çünkü bu şekilde hangi ustanın işinin ehli olup olmadığını kolayca tespit edebiliyorsunuz.

Biz de bu şekilde yaptık ve işinin oldukça ehli olan Barbaros ustamızı Wilio’daki olumlu yorumlarından dolayı tercih etmeye karar verdik.

Wilio hakkında daha fazlası

Henüz oldukça yeni bir sistem olan Wilio, yukarıda da tecrübelerimizi paylaştığımız üzere ustalık gerektiren işlerle ilgili isteyen her ustanın kaydolduğu ve iş aradığı bir internet platformudur. Wilio’ya internet sitesi üzerinden hesap açıp kaydolarak ulaşabileceğiniz gibi gerek iOS gerekse de Android işletim sistemlerine uygun uygulamaları kullanarak da kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Yukarıda detaylarıyla bahsettiğimiz süreçleri tamamlayarak işinin ehli ustalara işinizi teslim etme garantisi sunan Wilio’da en önemli konu kesinlikle müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmaktır.

Nitekim hiç kimse kullandığı evinde, eşyalarında ya da arabasında tamir gerektiren bir sıkıntı ortaya çıkmasını istemez. Ancak bu durumlar hepimizin başına gelebilir. Evimizde bir boru patlayabilir ya da çatımız su sızdırabilir. Elektrik tesisatı ile ilgili tamir edilmesi gereken şeyler olabilir ya da sadece kontrol ettirmek istiyor olabilirsiniz.

Tüm bu şeylerin başlı başına can sıkıcı olması yetmiyormuş gibi özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için işini iyi yapan bir usta bulmaya çalışmak da ayrı bir mesai alır. İşte Wilio size bu noktada büyük kolaylık sağlayacak.

Hem internette gereksiz araştırma yapmak için vakit harcamanıza gerek kalmayacak hem de ustaların güvenilirliği noktasında kafanızdaki tereddütleri daha iyi gidermeniz sağlanacak. Zira el becerisi gerektiren işlerde ustanın iyi olması çok önemlidir ve ne yazık ki özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar ustalık gerektiren işlerde iyi bir el becerisi sağlayan usta bulamamaktan şikâyet etmektedir.

Wilio, her türlü tamir ve bakım işleri için gerek duyacağınız hizmeti size sağlayan bir online servistir. Artık internette tam olarak güvenemediğiniz internet sitelerini kullanarak elektrikçi, tesisatçı ya da araç tamir ustası aramanıza gerek kalmayacak. Yine eşinizi dostunuzu rahatsız etmeniz de gerekmeyecek. Bu tip işlemler için tek yapmanız gereken Wilio’yu edinmek olacak.

Wilio ile bu konularda ihtiyaç duyduğunuz tüm hizmetleri hızlıca, kolayca ve endişe duymadan yapmanız gerekmektedir. Wilio’nun bir diğer özelliği ise uluslararası bir firma olmasıdır. Dünyanın farklı yerlerinde, özellikle Avrupa’nın çok çeşitli ülkelerinde halihazırda saat gibi çalışan bir sisteme sahiptir. Wilio’nun küresel istatistiklerine dayanarak şunu söylemek mümkündür. Wilio’ya yeni kayıt yaptırmış kullanıcıların %70’e yakını ilk işlerinde ustalarını 5 dakika içinde bulmaktadırlar. Üstelik tamamen sorunsuz bir şekilde.

Piyasaya çıktığı ilk günden bugüne hangi ülkede faaliyet gösterirse göstersin Wilio, kullanıcılarının takdirini kazanmış bir uygulama olmayı başarmıştır. Bunu 197,000 indirme ve başarıyla gerçekleşmiş 40,000 proje rakamından da görmek mümkündür. Wilio’da size uygun ve alanında en iyi ustayı bulmak için onun yorumlarına, memnuniyet derecesine (başarı yıldızlarına) ve bugüne kadar tamamladığı başarılı proje sayısına bakmanız yeterli olacaktır.

Wilio’da kullanıcıların yaptıracakları işlerle ilgili verdikleri ilanlara proje ismi verilmektedir. Projelerde yapılacak işin tüm detaylarıyla tanımlanması gerekmektedir. Örnek olarak yapılacak iş eğer bir dairenin boyanması işi ise işin proje kısmında dairenin kaç metrekare olduğu, duvarların mevcut durumunun ne olduğu, hangi renk ve tipte boyanın kullanılması gerektiği gibi detaylar belirtilmelidir. Bununla birlikte duvarların mevcut durumuna yönelik fotoğrafların da ayrıca proje ilanına eklenmesi bir diğer şarttır.

Yayınlanan projeler ustaların ekranlarında belirir. Ustaların size yakınlığı ve müsait olup olmadığı gibi etmenler ustanın projeyi ekranında görmesinde etkili unsurlardır. Projenizi gören usta ile sonrasında anlaşmak ve işin fiyatının ne kadar olacağı gibi diğer hususları sizin ayrıca konuşmanız gerekecektir.

Süreç tamamıyla bu kadar. Her ne iş yaptırmak isterseniz isteyin, Wilio ile bunları gerçekleştirmek bu kadar kolay.

Kısa bir süre önce Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan Wilio’yu siz de deneyin ve ne kadar pratik olduğunu görün.

 

Şaka yapmıyoruz! Wilio size dakikalar içerisinde hangi iş ile ilgili usta istiyorsanız buluyor ile ilgili etiketler Wilio
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.