Şaka yapıp korkutmak istemişti…

Bodrum'da geçen yıl, birlikte yaşadığı yat acentesi işletmecisi ve kaptan 48 yaşındaki Hafize Müjde Özer'i tabancayla öldürmekle suçlanan 57 yaşındaki Birkan Kunuk'un ömür boyu hapis cezası isteniyordu. Cesedi ormanlık alana götürüp atmasına yardımcı olduğu ileri sürülen arkadaşı 51 yaşındaki Veysel Kara'nın ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Duruşmada, sanık Kunuk'un avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu, müvekkilinin, Hafize Müjde Özer'i isteyerek öldürdüğüne inanmadığını, yapmak istediği şakanın, 'eşek şakasına dönüştüğünü ileri sürüp, "Müvekkilim sevdiği kadına şaka yapıp, korkutmak istemiştir. Burada bilinçli bir öldürme olayı söz konusu değildir. Bu nedenle tahliye talebi ile ilgili kararı, mahkeme heyetine bırakıyorum" dedi.

Merhume Hafize Müjde Özer, geçen yıl 17 Kasım'da ortadan kaybolmuştu. Aynı zamanda yat kaptanı da olan Özer'in, 3 gün sonra çamlık ormanda başına poşet geçirilmiş ve brandaya sarılı cesedi bulundu. Alnından tek kurşunla vurulup öldürüldüğü belirlenen Özer'in katil zanlısı olarak 6 yıldır birlikte yaşadığı belirlenen, evli ve bir çocuk babası kaptan Birkan Kunuk, jandarma tarafından gözaltına alındı. Özer'i şaka yapmak isterken vurduğunu ileri süren Kunuk'un ifadesinden yola çıkan jandarma, cesedin ormanlık alana götürülüp, atılmasına yardımcı olduğu ileri sürülen kendisi gibi kaptan olan arkadaşı Veysel Kara'yı da gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen iki arkadaş tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden Birkan Kunuk hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis, Veysel Kara hakkında ise suç delillerini karartmaktan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kara, avukatlarının tutukluluğuna itirazı üzerine 4.5 ay sonra adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

İki sanık hakkında Bodrum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın beşinci duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Birkan Kunuk, avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu, tutuksuz sanık Veysel Kara, avukatları Mehmet Şahin Botsalı ve Alican Gürkan, öldürülen Hafize Müjde Özer'in oğlu Babür İnanç, kardeşi Güven Özer, avukatları Haydar Elgin katıldı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve Özer'in yakınları ile arkadaşları da izledi.

SAVUNMA: EŞEK ŞAKASI

Geçen duruşmada müvekkili Birkan Kunuk'un ciddi bir 'sakarlık' sorunun olduğunu iddia eden avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu, Özer'i isteyerek öldürdüğüne inanmadığını, sadece müvekkilinin yapmak istediği şakanın, 'eşek şakasına' dönüştüğünü söyledi. Müvekkilinin çok sevdiği kadının ölümüne bu şekilde neden olduğunu savunan Yüzbaşıoğlu, "Müvekkilim sevdiği kadına şaka yapıp, korkutmak istemiştir. Burada bilinçli bir öldürme olayı söz konusu değildir. Bu nedenle tahliye talebi ile ilgili kararı, mahkeme heyetine bırakıyorum" dedi.

“ EŞEĞİM BEN”

Mahkeme heyeti, Birkan Kunuk'un tutukluluk, Veysel Kara'nın ise adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verip, bilirkişi raporlarının beklenmesi ve Güvercinlik Jandarma Karakolu kamera kayıtlarının beklenmesi için duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışında, cezaevi aracına bindirileceği sırada sanık Birkan Kunuk'un "Sevdiğim kadını öldürdüm ama kasten yapmadım. Eşeğim ben" dediği duyuldu.


“KADIN CİNAYETLERİNİN AZALDIĞI BİR ÜLKE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Duruşma çıkışında bir açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Ayfer Özkoç, avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu'nun duruşmadaki savunmasını eleştirip, "Kadın cinayetleri ciddi bir şekilde artış gösteriyor. Ciddi, caydırıcı cezalar verilmedikçe bu böyle devam edecek. Kadını öldürdükten sonra, 'Seviyordum, aşıktım, pişmanım' deyip, kravat takıp, takım elbise giyerek hakim karşısına çıkanlar, kendisini affettirip en hafif ceza ile kurtarmanın peşine düşüyor. Bugün davaya müdahil olmamız reddedildi. Ancak bu 'davayı takip etmeyeceğiz' anlamına gelmiyor. Sanık, en ağır cezayı alana kadar duruşmaların takipçisi olacağız. Kadın cinayetlerinin azaldığı bir ülke görmek istiyoruz" diye konuştu.

Şaka yapıp korkutmak istemişti… ile ilgili etiketler Kadın hafize müjde özer veysel kara birkan kunuk cinayeti
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.