'Şaka' diye çıktı değeri 17 milyar doları aştı!

Sosyal medyada yapılan bir espriyle ortaya çıkan kripto para birimi Dogecoin piyasa değeri en yüksek 10. kripto para birimi haline geldi.

2013 yılında yazılımcı Billy Markus ve bir arkadaşı tarafından şaka amaçlı  oluşturulan Dogecoin'in değeri artmaya devam ediyor. Elon Musk'ın tweetlerinin ardından yükselen kripto para birimi Dogecoin'in toplam piyasa değeri, yüzde 34 artışla 17 miyar doların üzerine çıktı.

17 MİLYAR DOLARI AŞTI

Kripto para biriminin piyasa değeri toplamda 17 milyar doları aşarken, 1 Dogecoin'in değeri 0.095896 doları buldu. Piyasa değerindeki artışın ardından Dogecoin, Twitter'da da gündem oldu.

DOGECOİN ŞAKASI

2013'te Adobe şirketinde çalışan Jackson Palmer, o dönem internetin en popüler tartışma konularından kripto paralar (coin) ile en popüler imgelerinden Shiba köpeğini (dog'dan türetilmiş doge) birleştirerek Dogecoin terimini ortaya attı.

Palmer, Twitter paylaşımında "Dogecoin'e yatırım yapmak yeni büyük eğilim olacak" ifadelerini kullandı.

Bozuk bir İngilizce ile esprilerin yapıldığı Dogecoin imgesi (meme/mim), Twitter'da çokça paylaşıldıktan sonra Palmer bu espriyi gerçek hayatta da yaşatmak için Dogecoin.com alan adını aldı ve Bitcoin benzeri blockchain teknolojisine dayanan kripto para birimini hayata geçirdi.

'Şaka' diye çıktı değeri 17 milyar doları aştı! ile ilgili etiketler Para Amerika dogecoin kriptopara coin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.