Sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Sahura kalkmak sünnet mi?

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu sorusu Ramazan ayında yeniden gündeme geldi. Oruç ibadetlerini Ramazan ayında yerine getirecek olan vatandaşlar sahur kalkmak şart mı sorusuna yanıt aramakta. Peki, sahura kalkmak sünnet midir?

Müslüman alemi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında yine oruçlarını tutarak namazlarını kılacak ve ibadetlerini yerine getirecek. Özellikle Ramazan ayı içerisinde sahura kalkmakta zorluk yaşayan vatandaşlar bazı soruların yanıtını aramakta. Bunlar arasında en önemli olanı ise saha kalkmak şart mı oldu.

SAHURA KALKMADAN ORUÇ TUTULUR MU?

Ramazan ayında oruç tutarak ibadetlerini yerine getirecek olan Müslüman alemi tüm hazırlıklarını tamamladı. Sahura kalkmadan oruç tutmak isteyen vatandaşlar ise bunun doğru olup olmadığını araştırmaya başladı. Bu konu hakkında Diyanet’ten de bir açıklama geldi.

Ramazan ayında sahura kalkmak şart değildir. Bir Müslüman sahura kalkma ihtiyacı hissetmiyorsa ya da uyanamamışsa orucunu tutabilir bunda hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Sahura kalkmak sünnet mi?

SAHURA KALKMAK SÜNNET Mİ?

Ancak oruç tutacak kişinin sahur yemeği yemesinin sünnet olduğu konusunda İslam alimleri ittifak etmişlerdir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed, “Sahura kalkın, zira sahurda bereket vardır.” (Buhari, Savm, 20) gibi sözleriyle sahur yemeğini teşvik ederek uygulamalarıyla da sahura önem verdiği görülmüştür. bazı hadiselerde de sahurun tamamen terkedilmeyip bir yudum su ile bile olsa yerine getirilmesi tavsiye edilerek, sahura kalkanların Allah’ın rahmetine ve meleklerin duasına mazhar olacağı belirtilmiş (Müsned, 3/12), sahur yemeği “mübarek gıda” olarak nitelenmiştir. (Ebu Davud, Savm, 17)

Bütün bunlar dikkate alındığında ise sahura kalkmanın hükmünün sünnet olduğu sonucuna varılmıştır.

Sahura kalkmadan oruç tutulur mu? Sahura kalkmak sünnet mi? ile ilgili etiketler sahur sünnet sahura kalkmak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.