Sahte peygamber İskender Evrenesoğlu öldü

Sık sık peygamber olduğunu iddia eden İskender Evrenesoğlu hayatını kaybetti

Kamuoyunda “sahte peygamber” olarak bilinen İskender Evrenesoğlu (İmam İskender mihr) öldü.

Odatv'nin Tele1’den Yılmaz Polat’a dayandırdığı habere göre, sahte Peygamber İskender Evrenesoğlu, uzun yıllardır yaşadığı ABD’nin Virginia Eyaleti Norfolk kentinde öldü.

Turgut Özal döneminde 1986’da Devlet Planlama Teşkilatında uzman olarak çalışan Sahtekar Peygamber İskender Evrenesoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve “Risalet Nurları” isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle tanındı.

Sahte peygamber İskender Evrenesoğlu öldü

FETÖ GİBİ...

Evrenesoğlu, FETÖ gibi 90’lı yılların sonunda ABD’ye göç ettikten sonra vakıflar kurdu, televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’ye karşı faaliyetlerine devam etti.

Geçen yıl mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet, İrfan, Hayır, Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenesoğlu’nun Kur’an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan internet siteleri de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu gerekçesiyle kısa süre önce kapatıldı.

AİHM'E BAŞVURDU ANCAK REDDEDİLDİ

AİHM, kendisini 'mehdi' ilan eden İskender Evrenesoğlu'nun kuruluşunda öncülük yaptığı ve Türkiye'de mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet, İrfan, Hayır, Refah Vakfı’nın (MİHR) yaptığı başvuruyu reddetmişti.

Evrenesoğlu’nun cenazesinin Türkiye’ye gönderileceği bildirildi.

Sahte peygamber İskender Evrenesoğlu öldü ile ilgili etiketler sahte peygamber
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.