Sahte maskeye dikkat! Hakan Bayrakçı anlattı...

Kamuoyu araştırmacısı Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, koronavirüs salgını ile birlikte büyük talep gören maskelere ilişkin korkunç bir olayı canlı yayında gündeme taşıdı. Bayrakçı'nın bir tekstil üreticisine dayandırdığı bilgiye göre, korona fırsatçıları sahte maske işine soyundu. Fırsatçılar kalitesiz bir kumaşla 1 milyon maske ürettirmek istedi. Prof. Dr. Tevfik Özlü ise vatandaşlara maske alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

Sonar Araştırma şirketi başkanı Hakan Bayrakçı koronovirüs salgını sonrası talep patlaması yaşanan maskelere ilişkin dehşete düşüren bir olayı paylaştı. 

Bayrakçı, CNN Türk'te Başak Şengül'ün hazırlayıp sunduğu Gece Görüşü'nde İzmir'den dönüş yaptığı sırada tanıştığı ve tekstilci olduğunu belirttiği bir kişinin sahte maske üretimi için kendisine teklif yapıldığını anlattığını söyledi. 

Bayrakçı, tekstilcinin kendisine şahısların 1 milyon maske sipariş vermek istediğini aktardığını, bunun için de kalitesiz bir kumaş vermek istediklerini söylediğini ifade etti. 

Bayrakçı, tekstilcinin bu kumaşın koruyuculuğunu sorduğunda ise "senin neyine gerek sen yap şu maskeleri" denip kalıbı verdikleri için teklifi reddettiğini söylediğini belirtti. 

Sahte maskeye dikkat! Hakan Bayrakçı anlattı...

Bayrakçı daha sonra piyasaya bu tip maskeler sürüldüğünde farkı nasıl anlayacağız diye sordu.

Hakan Bayrakçı'nın bu sorusuna programın konukları arasında bulunan Korona Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü yanıt verdi. 

Özlü, Türkiye'de şu an aktif olarak 12 ya da 14 firmanın maske üretimi yaptığını, depolarda da yeterince maske bulunduğunu söyledi. Türkiye'de bir maske sorunu yaşanmayacağının altını çizen Özlü, merdiven altında bu tip üretimle yapılabileceğini ifade ederek vatandaşların maske alırken standartlara uygun ve bakanlık onaylı maskeleri almalarını tavsiye etti. 

Sahte maskeye dikkat! Hakan Bayrakçı anlattı... ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı CNN Türk Koronavirüs Bilim Kurulu Korona maske prof. dr. tevfik özlü hakan bayrakçı sonar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.