Sahte kulaklık nasıl anlaşılır? Zararları nelerdir?

Son dönemin en popüler teknolojik ürünlerinden biri de, kablosuz kulaklıklar. Fiyatların artmasıyla birlikte daha ucuza orijinal kablosuz kulaklık almak isteyen vatandaşlar, sahte kulaklığın nasıl anlaşılacağını büyük bir merakla araştırmaya başladı. Peki, sahte kulaklık nasıl anlaşılır? Zararları nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Son dönemlerde, özellikle teknolojik ürünlerdeki fiyatların yükselmesiyle birlikte vatandaşlar, istedikleri ürünleri nasıl daha az para ödeyerek alabileceklerini sorguluyor. Bu teknolojik ürünlerin başında da, kablosuz kulaklıklar geliyor. Ancak, piyasa değerinden daha ucuza alınan kablosuz kulaklıklarda konusunda en büyük problem ise, orijinallik. Bu sebeple, sahte kulaklığın nasıl anlaşılacağı merakla araştırılıyor. Peki, sahte kulaklık nasıl anlaşılır? Zararları nelerdir? 

Sahte kulaklık nasıl anlaşılır? Zararları nelerdir?

SAHTE KULAKLIK NASIL ANLAŞILIR?

Sahte kulaklıklar gerçek ürünlere çok yakındır. Deneyimli kullanıcılar bile farklılıkları tespit etmekte sorun yaşayabilir. Bir kulaklığın sahte olup olmadığını anlamak için şu ayrıntılara bakabilirsiniz:

YAZIM HATALARI

Oldukça sık karşılaşılan bu durum potansiyel alıcılar için iyi bir şeydir. Kutudaki yazı tipinin, markanın logosuyla uyumunu kontrol edebilirsiniz.

SES DENEYİMİ

Örneğin Apple marka kulaklık kullanıyorsanız, kulaklık sesk çıkış yerlerindeki tomurcuklarda üç delik olup olmadığını kontrol edin. Boşluğu ortadan kaldırmaya ve ses deneyimini iyileştirmeye yardımcı olmada net bir işlevsel role sahiptirler.

Örneğin, sahte Apple kulaklıklarının çoğunda, tek gövdeli ana hoparlörde yalnızca iki delik bulunur. Ayrıca, ızgara veya ağ deseni, tomurcuklarda kolayca ayırt edilebilen deliklerle açık gri olmalıdır.

AĞIRLIK

Bir diğer önemli ayrıntı ise kulaklıkların ve kulaklık kutusunun ağırlığıdır. Mutfak teraziniz varsa kulaklığınızı tartın. Her bir AirPod 4 gram (0.14 oz) ağırlığındayken, şarj kutusu 38 gr veya 1.34 ons ağırlığındadır. Apple EarPod’larınız en az 12 gram (0,42 oz) ağırlığındadır. Eğer farklı marka bir kulaklık aldıysanız, orijinal ürünün ağırlıklarını öğrenerek aynı işlemi uygulayabilirsiniz. 

SAHTE KULAKLIĞIN ZARARLARI NELERDİR?

Sahte olmasa bile, kulaklık kullanımının uzun vadede beyin frekanslarında problemler yaratabileceğine dair araştırmalar mevcuttur. Diğer taraftan, ABD'de yapılan birkaç çalışmada, kulaklık kullanımının uzun vadede yine beyindeki frekanslara etki ederek beyin kanseri riskini ortaya çıkardığını ifade etmektedir. 

 

Sahte kulaklık nasıl anlaşılır? Zararları nelerdir? ile ilgili etiketler kulaklık orijinal sahte kulaklık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.