Sahte evlilik operasyonu! Nüfus müdürü gözaltında!

Sahte evrakla yabancı uyruklu kişileri Türklerle evliymiş gibi göstererek vatandaşlık yaptığı belirlenen aralarında eski nüfus müdürü ile 3 memurun da bulunduğu çeteye Gaziantep merkezli 6 ilde operasyon düzenlendi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca, 22 kişinin kendi bilgileri dışında yabancı uyruklu kişilerle eski tarihlerde yurt dışında evlilik yapmış gibi gösterildiği ve bu evliliklerinin nüfus müdürlüklerince onaylanmasının sağlanarak yabancılara Türk vatandaşlığı alınmaya çalışıldığı tespit edilince soruşturma başlatıldı.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla aralarında eski ilçe nüfus müdürü ile 3 nüfus memurunun da yer aldığı 14 şüphelinin yakalanması için gözaltı kararı verildi.

Sahte evlilik operasyonu! Nüfus müdürü gözaltında!

Gaziantep, İstanbul, Ankara, Hatay, Malatya ve Mardin'de düzenlenen operasyonda şüphelilerden 12'si yakalanarak gözaltına alındı. 

Polisin şüphelilerin adreslerinde yaptığı aramada çok sayıda dijital materyalle el konuldu.

Adreslerinde bulunamayan 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor...

Sahte evlilik operasyonu! Nüfus müdürü gözaltında! ile ilgili etiketler Gaziantep polis Nüfus Müdürlüğü sahte evrak sahte evlilik Türk vatandaşlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.