Sahte e-Devlet sitelerine dikkat: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

Son dönemde sahte e-Devlet siteleri dolandırıcıların yeni gözdesi olmuş durumda. Bir dönem çokça karşımıza çıkan sahte e-Devlet siteleri, kredi kartı aidat ödemesi adı altında insanların bilgilerini çalıyor.

Dolandırıcılar yeni yöntemlerle kullanıcıları ağına düşümeye devam ediyor. Siber dolandırıcıların son dönemde en çok kullandığı yöntemlerden biri de sahte e-Devlet siteleri.

Aslında uzun süredir dolandırıcıların kullandığı bir yöntem olan sahte e-Devlet siteleri son dönemde sayı olarak daha da artmaya başladı. Normalden ayırt edilmesi oldukça zor olan bu sahte e-Devlet siteleri sosyal medya platformlarına reklem bile vermeye başladı.

Sosyal medya platformlarında dolaşırken karşınıza çıkan reklamlarda 'Kredi Kartı Aidat İade' ödemeleri başladı gibi reklamlar çıkabilir. Bunlar dolandırıcıların sahte e-Devlet siteleriyle kullanıcıları ağına düşürmeye çalıştığı sisteler. Reklama tıkladığınızda sizi otomatik olarak sahte bir e-Devlet sitesine yönlendiriyor.

Sahte e-Devlet sitelerine dikkat: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi

Site sizden aidat durumunuzu öğrenmek için bir form doldurmanızı istiyor ve TC kimlik numaranızla birlikte kart bilgilerinizi girmenizi talep ediyor. Bunları yaptıktan sonra da “Banka ile iletişime geçiliyor” uyarısıyla birlikte sistem bu bilgileri kullanarak kartınızdan çekim yapıyor ve dolandırılmış oluyorsunuz.

Bu tip önemli işlerinizi yaparken sahte sosyal medya reklamlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Site URL'sinin e-Devlet’e ait olup olmadığını iyice kontrol etmeniz gerkiyor. Fakat sosyal medya reklamları üzerinden yapılan yönlendirmelerde bu detaylar gözden kaçabiliyor. Ayrıca kredi kartı aidat iadeleri için e-Devlet üzerinde böyle bir sistem olmadığını ve aidat işlemi için bankanızla temasa geçmeniz gerektiğini de belirtelim.

Sahte e-Devlet sitelerine dikkat: İşte dolandırıcıların yeni yöntemi ile ilgili etiketler e-Devlet Dolandırıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.