Sahte dolar nasıl anlaşılır? Elinizdeki dolarlara dikkat edin! Eğer bunlar varsa...

Sahte dolar, istisnasız herkesin eline bir süreliğine geçmiştir. Elinize geçen doların sahte olup olmadığını anlamak için de dikkat etmeniz gereken yerler vardır. Kandırılmamak ve zarar etmemek için sahte doları anlama yöntemlerini iyi bilmeniz gerekir. Doların şekli, kağıt kalitesi ve renginden kolaylıkla sahte doları anlamanız mümkün. Peki sahte dolar nasıl anlaşılır*

Doların sahte olup olmadığını anlama yöntemleri çeşitlidir. Elinizdeki doların sahte olduğunu gösteren birkaç küçük ayrıntı sizi zarara uğramaktan kurtarabilir. Şimdi öncelikle şuna dikka etmelisniz:

Sahte dolar kağıt kalitesinden anlaşılır. Diğer yandan doların şeklinden, renginden ve üstünde yazan USA yazısında da doların sahte olup olmadığı anlaşılabilir. Parayı taklit edenler ve piyasaya sahte olar sürenler bu özellikleri taklit edemezler. Doları ışığa tutuğunuzda bir şerit ve bu şeridin üzerinde USA yazısı ile banknotun tutarının yazması gereklidir.

Doları ışığa tutmanız gerekir. 10, 20 ve 50 dolarlık banknotların sağ üst köşesinde ışığa tuttuğunuz zaman renk değiştiren bir bant yer alır. Portrenin etrafında bulunan çizgiler düz gider. Bu çizgiler, buğulu ya da yamuk görünüyorsa dolarınız sahtedir. 2, 5, 20 ve 10 ABD Doları banknotlarda kupür değerleri yazı olarak yazılmış halde bulunur ve yanında ‘USA‘ ibaresi yer alır.

1996 yılının öncesinde ABD dolarında emniyet şeridi bulunmuyordu. 1996 yılından sonra üretilen dolarlara emniyet şeridi konulmaya başlandı.

 

Sahte dolar nasıl anlaşılır? Elinizdeki dolarlara dikkat edin! Eğer bunlar varsa... ile ilgili etiketler Dolar sahte dolar nasıl anlaşılır sahte dolar ayırt etme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.