Sahte Covid-19 aşı kartı kullandı, tatil dönüşü yakalandı

ABD'ye bağlı Hawaii Adası'na tatile giden Amerikalı bir kadın, sahte koronavirüs aşı belgesi kullandı. Hawaii'de yakayı ele veren kadın gözaltına alındı.

Hawaii Adası'na tatil için giden 24 yaşındaki ABD vatandaşı Chloe Mrozak, ilaç firması Moderna'yı anımsatan "Maderna" ismiyle düzenlediği sahte aşı kartı ile yakalandı.

Hawaii yerel yönetiminin Covid-19 önlemleri kapsamında ziyaretçilere şart koştuğu 10 günlük karantina zorunluluğunu aşmak için 23 Ağustos'ta sahte belgeyle adaya giriş yaptığı tespit edilen kadın, tatil dönüşü Hawaii havalimanında polis tarafından yakalandı.

Sahte Covid-19 aşı kartı kullandı, tatil dönüşü yakalandı

Mrozak'ın, Illionis'te yaşamasına rağmen aşı kartında Delaware eyaletinde aşı olduğunun yazması ve harfler üzerinde oynama yapılmış olması polislerin gözünden kaçmadı. Hawaii'nin Covid-19 acil durum kurallarını ihlal etmek ve yanlış beyanda bulunmaktan suçlanan genç kadın, duruşmaya kadar 2 bin dolarlık kefaletle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Hawaii Başsavcılık Departmanı Sözcüsü geçen ay, aşı kartları üzerine oynama yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan iki turistin bir yıla kadar hapis veya 5 bin dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabileceklerini açıklamıştı.

AA

Sahte Covid-19 aşı kartı kullandı, tatil dönüşü yakalandı ile ilgili etiketler covid-19 aşısı Aşı Kartı sahte aşı kartı hawaii Chloe Mrozak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.