Sahte avukat, dolandırıcılık iddialarını reddetti

Bursa'da dayısına ait avukatlık bürosunda çalıştığı sırada büroya gelen kişilere kendisini avukat olarak tanıtan zanlı, dava masraflarını gerekçe göstererek birçok kişi dolandırdı. Söz konusu durumun anlaşılmasının ardından tutuklanan şahıs hakim karşısına çıktı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Rıza Sevinç isimli zanlı, “Müştekilere kendimi avukat olarak tanıtmadım ve cübbe giyip çıkmadım” dedi.

Bursa’da, geçen mart ayında Rıza Sevinç’in kendisini avukat olarak tanıtarak kendilerinden dosya masrafı gibi sebeplerle para isteyip toplamda 50 bin lira dolandırıldıklarını iddia eden 10 kişi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 'dolandırıcılık' suçundan şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan Rıza Sevinç, Bursa Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece geçen myıs ayında tutuklanarak cezaevine konuldu.

'BAZILARINDAN BORÇ ALDIM'

Bursa 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçundan dava açılan Rıza Sevinç’in yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Rıza Sevinç, bazı müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Savunmasını yapan Sevinç, "Müştekilere kendimi avukat olarak tanıtmadığım gibi karşılarına avukat cübbesiyle çıkmadım. Benim avukat katibi olduğumu biliyorlardı. Bazılarından borç, bazılarından da işlemleri yapmak üzere para aldım. Kimseye resmi belge sayılacak, belge vermedim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık avukatı Emine Sarsı da müvekkilinin dolandırıcılık kastıyla hareket etmediğini, suç vasfının nitelikli dolandırıcılıktan basit dolandırıcılığa dönüşeceğinden müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, suçu 'basit dolandırıcılık' olarak kabul ederek, dosyanın uzlaştırma bürosuna gönderilmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına, eksik evrakların tamamlanması ve dinlenmeyen müştekilerin önümüzdeki celse dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

(DHA)

Sahte avukat, dolandırıcılık iddialarını reddetti ile ilgili etiketler Bursa avukat Dolandırıcı tahliye dava
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.