Sahibinden, kelepir PKK oyları!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun PKK'nın HDP'ye "Gerillaya çok yük getiriyorsun, sahaya girin ve gerillanın yükünü alın, eylemlere başlayın" talimatı verdiğini açıklamasından hemen sonra 'Zamanlama manidar' dedirten bir görüşme gerçekleşti. AK Parti ve MHP cephesinde yeni anayasa gündemi hakimken, HDP heyeti CHP'yi ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında PKK elebaşı Cemil Bayık'ın HDP'ye verdiği talimat ile HDP'nin eylem yapmaya başladığını söyledi.

"Gerillaya çok yük getiriyorsun, sahaya girin ve gerillanın yükünü alın, eylemlere başlayın" şeklinde talimat gittiğini belirten Bakan Soylu'nun açıklamasının ardından HDP'liler harekete geçti.

Dün Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestoları bahane ederek yol kesen HDP'li vekillerin ardından bugün de 'zamanlaması manidar' bir görüşme gerçekleşti.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindeki heyeti kabul etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu’na, Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti.

HDP heyetinde ise Mithat Sancar'ın yanı sıra HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP Milletvekili Fatma Kurtulan gibi isimler yer aldı.

Sahibinden, kelepir PKK oyları!

CHP'yi ziyaret eden HDP heyeti içerisinde yer alan bir isimse oldukça dikkat çekti.

O isim HDP milletvekilimiz Fatma Kurtulan'dan başkası değil...

Kurtulan, Millet İttifakı içerisindeki oy pazarlığını gözler önüne seren isim olarak tanınıyor.

CHP ile örtülü seçim ittifakı yapan partisinin rolünü Meclis'te açık açık ittifakın "HDP'ye mesafeli duran" ortağı İYİ parti'ye haykıran Kurtulan, "Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla oturuyorsunuz." demişti

ARTIK GİZLİDEN DEĞİL AÇIKTAN YÜRÜYOR

Kurtulan'ın CHP'yi ziyareti 'HDP artık PKK oylarını pazarlamak için temaslarını gizliden değil, açıktan yürütmeye başladı' değerlendirmelerini de beraberinde getirdi.

Şimdi kamuoyunun gündemindeki soru şu: CHP yönetimi o PKK oyları için ne gibi taleplere razı olmak zorunda kalacak?

Sahibinden, kelepir PKK oyları! ile ilgili etiketler CHP HDP fatma kurtulan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.