Sahel'de sular durulmuyor: 11 polis terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi

Tıpkı ABD'nin 2001'de Afganistan'a girdiğinde sadece 1 terör örgütü varken şu anda 32 tane olması gibi, Fransa'nın da girdiği Afrika ülkelerindeki terör olaylarının artması yüzünden Sahel Bölgesinden ayrılma kararı vermişti. Fransa'nın Afrika'dan çekilme kararı vermesinin ardından özellikle Sahel bölgesinde terör tırmanmış, şiddet giderek artmıştı. Daha bu sabah Sahel ülkelerinden Mali'de Fransız askerlerine saldırı düzenlenmişken bir başka Sahel ülkesi Burkina Faso'dan saldırı haberi geldi.

Burkina Faso’nun Centre-Nord bölgesinde kimliği belirsiz saldırganlar tarafından düzenlenen pusuda en az 11 polisin öldürüldüğü bildirildi.

İHA'nın aktardığına göre, Burkina Faso’nun kuzeyinde yer alan Centre-Nord bölgesinde yer alan Barsalogho’da kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen pusuda en az 11 polisin hayatını kaybettiği bildirildi.

İki güvenlik kaynağı, saldırının geç saatlerde düzenlendiğini ifade ederek, saldırıyı doğruladı.

HAZİRAN BAŞINDA KÖYÜ BASARAK 132 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Burkina Faso, Nijer sınırında yer alan Yagha bölgesine bağlı Solhan köyüne 4 Haziranı 5 Hazirana bağlayan gece kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlenen baskında 132 kişi öldürülmüş, 40 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edilmişti

Sahel'de sular durulmuyor: 11 polis terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi

SAHEL BÖLGESİNDE ŞİDDET TIRMANIYOR

Terör örgütü El Kaide ve DEAŞ bağlantılı saldırılar Afrika’nın Sahel bölgesinde artarak devam ediyor. Burkina Faso'daki şiddet olayları nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 1,2 milyon kişi yerinden edildi.

FRANSA ÇEKİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Afganistan ve ABD'nin ilişkisinin aynısı, Sahel bölgesi ve Fransa için de geçerli. Terörle mücadele için girdikleri coğrafyada alacaklarını almak, onyıllar içinde daha da tırmanan şiddetle yerel halkı bir başlarına bırakmak...

Sahel'de sular durulmuyor: 11 polis terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi ile ilgili etiketler Afrika Fransa terör Saldırı Burkina Faso sahel bölgesi 11 polis
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.